1 Aralık 2012 Cumartesi

Vural: Başbakan bu sahneden rahatsız oldu MHP’li Vural, Başbakan’ın “Muhteşem Yüzyıl”da hangi sahneden rahatsız olduğunu iddia etti?

BOP Es Baskanligi, Patriotlarin kullaniminin natoda olmasi,  Darbe komisyonunda ki sir cevaplarinin medyada yayinlanmasinin ardindan  kurtce'nin partisinin buyuk destegiyle neredeyse resmi dil statusune gecirilmesi ile pkk nin ve bdp nin Proje Ortagi konumuna gelen ve Halkin buyuk tepkisini alan basbakan  Film elestirisi ile MHP Baskan Vekili Vural'in hedefi oldu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl eleştirisiyle ilgili “Dizide Şeyhülislam, Pargalı ile konuşuyor. ‘Böbürlenme büyüklenme, her şey sen değilsin’ diyor. Dizi epeydir yayında ne tesadüftür ki bu lafın kullanıldığı bölümden sonra Başbakan hiddetlendi” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Vural, şöyle konuştu:

* “Başbakan’ın başkan olma arzu ve ihtirası yangına dönüştü. Başbakan kontrolsüz bir güç, kendisini denetlemeyen bir sistem istiyor. Fetvalarla devlet yönetmek istiyor. İstediğimi asayım, istediğimi keseyim kimse beni denetlemesin istiyor. İstediği ‘Ben ne dersem o olur’ sistemi. Bu Tayyip modeli başkanlık sistemi.

* Bu Patriotlar hangi riski ve tehlikeye karşı getiriliyor? Tehdit Suriye’den mi, İran’dan mı? Kürecik’teki radar üssü ile ilişkisi nedir? Başbakan ‘Yerini biz belirleriz’ diyor Rasmussen ‘NATO belirler’ diyor. Yalanla devlet yönetilmez.


* Ombdusmanlık kurumu, AKP’nin iç denetim mekanizması haline dönüştü. 2’si AKP milletvekili, 1’i aday adayı, biri kadın kollarından. Bu kurum nasıl hükümeti denetleyecek? Hepsi AKP şablonundan geçmiş. Bu kurumun hükümeti denetlemesi mümkün müdür? Hepsi AKP’nin arka bahçesinin gülü.

* Dizide Şeyhülislam Pargalı ile konuşuyor. ‘Böbürlenme büyüklenme, her şey sen değilsin’ diyor. Dizi epeydir yayında ne tesadüftür ki bu lafın kullanıldığı bölümden sonra Başbakan hiddetlendi.

* Ey Cumhurbaşkanı, şehitlerimizi öldüren ellerin milletvekilleriyle el sıkıştığı görüntüler Meclis’e yakışıyor mu? Bu görüntüler TBMM’ye yakışmaz. Hukukun önü açılsın. Biz karar vermeyeceğiz ki hukuk karar verecek. Engin Alan’a dokunuyorlar da bunlara niye dokunmuyorlar. Enteresan tabi AKP testisi çatladı. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça, AKP’den farklı sesler duyuyoruz

Hiç yorum yok: