29 Aralık 2012 Cumartesi

Askeri Casusluk İddianamesi tamamlandı...

İzmir'de "Askeri Casusluk" soruşturmasında iddianame tamamlanarak Bölge Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. Mahkemenin 15 gün içinde iddianameyi kabul ederek ilk duruşma için tarih vermesi bekleniyor. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre duruşmalar, Aliağa'da yeni yapılan duruşma salonunda görülecek. 300'ü aşkın kişinin şüpheli olarak gözaltına alındığı soruşturmada çoğunluğu muvazzaf asker olan 92 tutuklu bulunuyor.


İzmir'de yürütülen "Askeri Casusluk Soruşturması'nda iddianame tamamlandı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre savcı  mesai bitiminde iddianameyi tamamlayarak Adalet Bakanlığı'nın bilgi sistemi UYAP'a yükledi.

İzmir'deki Bölge Ağır Ceza Mahkemesi olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, iddianameyi incelemek için 15 gün süresi bulunuyor. Mahkemenin iddianameyi kabul ederek ilk duruşma için tarih vermesi bekleniyor. Ulusal Kanal, duruşmaların Aliağa'da yeni yapılan duruşma salonunda görüleceği bilgisine ulaştı.

2015 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele'de gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Koramiral Kösele, tepkiler üzerine 4 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında çoğunluğu muvazzaf askerlerden oluşan 92 tutuklu bulunuyor. İddianamede kaç kişi hakkında dava açılacağı ise merak konusu. Zira bugüne kadar 300'ü aşkın kişinin şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

Soruşturmada, bugüne kadar tutuklanan muvaffaz askerlerin ortak noktası olarak, Silahlı Kuvvetlerde ciddi başarılara imza atmış subaylar olması dikkat çekmişti

Hiç yorum yok: