1 Aralık 2012 Cumartesi

Kozinoğlu’nun Mezara Götürmediği Sırlar! Kitap Perincek'e yakinligiyla bilinen Aydinlik ta yinlandi!!!

Hayati ve olumuyle Kurtlar Vadisi'ne konu oldugu bile soylenen Sirlariyla bilinen Istihbaratci Kozinoglu'nun sirlari aydinlik tarafindan kitap olarak basildi.

MİT Asya Bölgesi Başmüşaviri Kâşif Kozinoğlu, 12 Kasım 2011 günü Odatv davasında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybettiğinde neredeyse tüm gazeteler haberi “Sırlarıyla öldü” diye duyurdu. Çünkü Kozinoğlu, bugüne kadar hakkında en az şey bilinen üst düzey MİT yöneticilerindendi. Onun için “Hayalet” ve “Sır MİT’çi” yakıştırmaları yapıldı. 90’ların sonunda basına yansıyan bozuk bir vesikalık fotoğrafı dışında hiç görüntü vermedi. Diğer yandan cezaevi savcılığı ölümünün hemen ardından koğuşuna gelerek Kozinoğlu’na ait aralarında savunmasının da bulunduğu binlerce sayfalık belge ve el yazısı nota el koydu. Bu durum kamuoyunun “sırlarıyla öldü” kanaatini daha da güçlendirdi. Ancak Kozinoğlu, sırlarının hepsini beraberinde götürmedi. 2011 yılı Ekim ve Kasım aylarında kamuoyuna duyurulması isteğiyle Aydınlık Gazetesi’ne kendi el yazısıyla çok önemli açıklamalarda bulundu.



Aydınlık Yayınları, Kozinoğlu’nun ölümünden kısa süre önce Aydınlık Gazetesi’ne gönderdiği el yazılarını tıpkıbasımla kitaplaştırdı. kitabı yayına Ergün Gedek hazırladı. Bir haftada 4. baskısını yapan “Kâşif Kozinoğlu’nun Mezara Götürmediği Sırlar” kitabında Kozinoğlu’nun Aydınlık’a gönderdiği 102 sayfa el yazısı yanında, koğuş arkadaşı emekli Albay Hasan Atilla Uğur’a hastanede bulunduğu sırada yolladığı mektup ve Aydınlık yazarı Prof Dr Yalçın Küçük’e gönderdiği mektup da yer alıyor.
Gizli sayfaları aralıyor
MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı’nda uzun yıllar Asya Ülkeleri Daire Başkanı görevini yapan Kozinoğlu’nun sırları yalnız Türkiye’nin gizli sayfalarını aralamakla kalmıyor. Türkiye’nin bölge ülkeleri, Avrupa ve ABD’ye kadar uluslararası ilişkileri üzerine de önemli bilgiler sunuyor. Kozinoğlu’nun el yazılarından neleri öğreniyoruz:
-’MİT personeline gözdağı vermek için beni içeri tıkdılar…’
-’AKP’yi kapanmaktan Fehmi Koru’nun şantajı kurtardı
-’Gülen okulları-CIA ilişkisi: Okul müdürleri CIA’ya rapor veriyor’
-‘Büyükelçilikler, TİKA ve THY, Cemaatin ofisi gibi’
-Hikmetyar-Tayyip Erdoğan ilişkisi ve Usame Bin Laden..
-Abdullah Gül- Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen ilişkileri ve karşıtlıkları..
-MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın atamaları ve Büyükanıt’ın bildiği Tayyip Erdoğan sırları…
-Tayyip Erdoğan’ın gizli hesapları ve Kılıçdaroğlu’nun BND (Alman İstihbaratı) görüşmeleri…
-Deniz Feneri yolsuzluğu ve AKP bağı…
-Yabancı istihbarat örgütlerine bilgi veren AKP’liler

Hiç yorum yok: