29 Aralık 2012 Cumartesi

Emniyet sınavında şaibe!

KPSS'den yüksel puan alan adaylar, mülakatta elendi; düşük 

puanlılar Emniyet'e yerleşti.

Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
Kırklareli Milletvekili Dibek konu ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde; “Emniyet KPSS Puanına göre atayacağı sayının 5 katını mülakata çağırarak, istediği elemanları atıyorlar. KPSS’den 90 gibi çok yüksek puan alan adaylar mülakatta düşük verilerek elenmekte. düşük KPSS puanları olanlar atanmaktadır. Aşağıda mülakata çağrılan en düşük KPSS puanları listesi mevcuttur. Yanıt geldiğinde göreceksiniz, tabana yakın KPSS’li adaylar atanmış. en yüksek KPSS’li adaylar atanamamış olacaktır. Ayrıca daha önce hiçbir kurumda görmediğimiz şekilde adaylara tercihleri mülakat öncesi yaptırılmıştır. Burada tercih edilen illere göre nasıl bir süreç izlendiği belli olmamıştır. bu kadar belirsizlik içinde 342 kişi atanmıştır.” açıklamasında bulundu.
Kırklareli Milletvekili Dibek’in 31 Temmuz yayımlanan Emniyet personel yönetmeliği çerçevesin 2012-/2. dönem kadrolu personel alımı ile ilgili vermiş olduğu soru önergesi şöyle:

“Emniyet Genel Müdürlüğünün 2012- 2. Dönem kadrolu personel alımı için yapılan yerleştirmeler 25 Aralık 2012 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinde açıklanmıştır. KPSS puanına göre sıralanan adaylardan, atanacak sayının 5 katı mülakata çağrılmıştır. Adaylar mülakat öncesi il tercihlerini yapmışlardır. 12 unvan için 342 kişi alınacağından bin 710 kişi mülakata çağrılmıştır.
Buna göre,
1-     Mülakat öncesi adaylara il tercihi yaptırılmasının amacı nedir?
2-     12 unvan için mülakata girmeye hak kazanan adayların unvan bazında isimleri ve KPSS puanlarının listeleri nelerdir?
3-     12 unvan için mülakata giren adayların unvan bazında isimleri ve mülakat puanları nelerdir?
4-     12 unvan için atanan adayların unvan bazında isimleri ve toplam puanları nelerdir?
5-     Sınavda KPSS puanın yüzde kaçı ile mülakatın yüzde kaçı ele alınarak adayların puanları hesaplanmıştır?
6-     Mülakat sırasında video kaydı yapılmış mıdır?”
sozcu.com.tr

Hiç yorum yok: