27 Aralık 2012 Perşembe

CHP'de bir garip görüşme!

Suriye'li muhaliflerden oluşan 5-6 kişilik bir heyet bugün CHP'yi ziyaret edecek.

CHP, Suriye konusunda izlediği politikadan değişikliğe gidiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimi kesimlerce "muhalif" olarak adlandırılan, Suriye'deki rejimin düşmanlarını CHP Genel Merkez'de kabul ediyor. Gorusmeye CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın da katılacağı öğrenildi.


Parti içinde tartışma yaratan ve özellikle Hatay'da büyük tepkiye yol açan bu girişimin nasıl sonuçlanacağı ise merak ediliyor. 





Suriye'de iç karışıklıklar devam ederken, Suriye'li muhaliflerden oluşan 5-6 kişilik bir heyet bugün  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek.


Suriye’de iç karışıklıklar devam ederken, Suriye’li muhaliflerden oluşan 5-6 kişilik bir heyet bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek. Heyette bulunan kişilerin isimleri, Suriyeli muhaliflerin talebi üzerine gizli tutuluyor.


Ziyareti doğrulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Suriyeli muhaliflerden oluşan 6-7 kişilik bir heyetin yarın Kılıçdaroğlu’nu ziyatret edeceğini söyledi. Ziyareti gerçekleştirecek heyette bulunan kişilerin isimlerinin, heyetin talebi üzerine verilmeyeceğini belirten Loğoğlu, “Çünkü ziyaretin mümkün olduğu kadar, gizli kalmasını istiyorlardı” dedi. Loğoğlu, Eski Suriye Ulusal Konseyi üyelerinden bazı kişilerin ve Katar’da kurulan Suriye Ulusal Kooalisyonu’nun bazı üyelerinin heyette yer alacağını söyledi. Loğoğlu, şöyle konuştu:

SURİYE HALKININ YANINDAYIZ

“Ziyaretin konusu Suriye. Görüşlerini anlatacaklar, bizde görüşlerini dinleyeceğiz. Bizim görüşlerimizin ne olduğunu biliyorlar. Biz Suriye muhalefeti ve Suriye rejimi arasında Suriye’nin geleceğini, Suriye halkı adıan belirleyecek bir siyasi sürecin başlamasını ve şiddetin sona ermesini istiyoruz. Bu görüşleri bilerek geliyorlar. Biz bu görüşmenin doğru olacağını düşünüyoruz çünkü biz Suriye halkının yanında yer almak istiyoruz. 

Hiç yorum yok: