25 Aralık 2012 Salı

Genelkurmay'dan 'ABD Sorgusu'na Yalanlama


Aslinda cevap verilmesi gereken asil soru su olmali; Vatan topraginda abd'li askerlerin ne isi var, Patriotlarla beraber onlarida mi ithal ettik? Hangi curetle Meteler'in karsisina cikmislardir?

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Ilıcalar'daki bir operasyonla ilgili, ''Görevi icra eden jandarma özel harekat timinin ABD'li subaylar tarafından sorgulandığı, bu subaylarla bir Türk subayı arasında tartışma çıktığı, tartışma neticesinde jandarma özel harekat timinin kızağa alındığı'' iddiasının gerçek dışı olduğunu bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
''24 Aralık 2012 günü bir gazetede 'Şırnak Ilıcalar'da jandarma özel harekat timi tarafından etkisiz hale getirilen iki teröristin üzerinde FGM 148 roketatar ve mermisinin ele geçirildiği, bu görevi icra eden jandarma özel harekat timinin, ABD'li subaylar tarafından sorgulandığı ve bu subaylar ile bir Türk subayı arasında tartışma çıktığı, bu tartışma neticesinde jandarma özel harekat timinin kızağa alındığı' şeklinde mesnetsiz ve maksadı belli olmayan birhaber yer almıştır.
Söz konusu haberde yer alan iddiaların tamamı gerçek dışıdır.''
O HABER NE DİYORDU?
Şırnak Ilıca’da önceki gün arazi taramasına çıkan Meteler Jandarma Özel Harekat timleri çıkan çatışmada iki teröristi ölü ele geçirdi. Teröristlerin üzerinden ise ABD ordusunun kullandığı FGM-148 roketatarı ve mermisi çıktı.
Görevin ardından kışlaya gelen askerler istirahata çekildikten bir kaç saat sonra, sabaha karşı 5′te uyandırıldı. Gelenler ise 5 ABD’li subaydı. ABD’li subaylar Mehmetçiği saat 11′e kadar operasyon ve buldukları silah hakkında sorguladı. ABD’li subayların Mehmetçiğe özellikle “operasyon sırasında başka birinin yakalanıp yakalanmadığını” sorduğu öğrenildi.

ÜSTEĞMEN HAKKINDA SORUŞTURMA

ABD’li subaylar JÖH timini sorguya çekerken bir Türk üsteğmeni ile bir Amerikalı görevli arasında sert tartışma yaşandı. ABD’liden roketatarın açıklamasını isteyen üsteğmen , “Deneme uçuşu yapan ABD helikopterinden düşüp pkk tarafından bulunmuş” cevabını aldı. Bunun üzerine üsteğmen ABD’linin üzerine yürüyünce hakkında alay komutanı tarafından soruşturma başlatıldı. Sadece ABD ordusunun kullandığı FGM-148 roketatarı 2.5 KM’den tank ve helikopter katili olarak biliniyor ve hedefe kilitlenme özelliğine sahip.

Hiç yorum yok: