29 Aralık 2012 Cumartesi

Şeriat polisi Is Basinda


Suudi Arabistan’da “din polisi” El Cuf bölgesinde bir eve “yılbaşı kutlaması hazırlığı yapıldığı” gerekçesiyle baskın düzenledi. Çoğunluğu Hıristiyanlardan oluşan 43 kişi tutuklandı.

Suudi Arabistan’ın El Cuf bölgesinde 41 kişi “yılbaşı kutlaması yapma hazırlığı içinde oldukları” gerekçesiyle tutuklandı. Suudi din polisi tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, Asyalı bir diplomatın ev sahipliğinde yılbaşı kutlaması yapmayı planlayan 43 kişiden 41’i Hıristiyan, biri Suudi Arabistan vatandaşı, biri de Mısırlı bir Müslüman.
Yapılan açıklamada yılbaşı kutlamasına ev sahipliği yapmayı planlayan kişinin ve iki Müslüman konuğun “ciddi şekilde alkollü oldukları” da belirtildi. Yetkili makamlara teslim edildikleri belirtilen kişilerin akıbetinin ne olduğu ise bilinmiyor.
Bir şeriat devleti olan ve “Arap Baharı” diye adlandırılan süreçte “devrim ve özgürlük mücadelesine” verdiği destekle ön plana çıkan Suudi Arabistan’da kamuya açık yerlerde yılbaşı kutlaması yapmak yasak. Özel bir davetle yılbaşını kutlamak isteyen kişilerin tutuklanması, Suudi Arabistan’da yaşayanların yılbaşını kendi evlerinde de kutlamalarının yasak olduğunu gösteriyor.

Hiç yorum yok: