1 Aralık 2012 Cumartesi

Dunya Harikasi, Ecdadimizin Mirasi Istanbul'a Avrupa Sahip Cikiyor, Tayyip Talan ve Kirlilik Pesinde!

Dünya da bu talanın farkında Biz Farkinda Degiliz!
Ingilterede yayinlanan  Economist gazetesi gectigimiz gunlerdeki yayininda,Taksim  ve Çamlıca camileri ve Haliç köprüsü, Bogazici'nin imara acilmasi gibi yoğun biçimde tartışılan projelere, “Eski yapıt, yeni tehditler altında” gibi ifadelerle dikkat çekti.


Gazete,Taksim Meydanı’na yapılacak cami için, Şimdi bir halef, Recep Tayyip Erdoğan, eski akıl hocasının hayalini gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı.

 Harikasi,Dunya Ecdadimizin Mirasi Istanbul'a Avrupa Sahip Cikiyor, Tayyip Talan ve Kirlilik Pesinde

İstanbul’un Taksim ve Camlıca’da camileri ve Haliç’te yeni asma köprüsü gibi yoğun biçimde tartışılan projeler, uluslararası medyada da tepkilere yol açtı. Economist dergisi, Avrupa’nın en güzel kentlerinden birinin “zarar” görebileceğini vurgularken “İstanbul’un mirası saldırı altında” sözlerini de kullandı. Dergi, bu projelerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “artan, Türkiye’nin sosyal ve kültürel dokusuna karışma eğilimine uyumlu olduğunu da öne sürdü. İngiliz dergi Economist, “Eski yapıt yeni tehditler altında” ifadesini de kullandığı haber analizinde, “Türkiye’nin ilk İslamcı Başbakanı Necmettin Erbakan, 1996 yılında İstanbul’un ana meydanında bir cami inşa sözünü vererek iktidara gelmişti” dedi.





“ERDOĞAN, ‘ERBAKAN’IN HAYALİNİ’ GERÇEKLEŞTİRİYOR”

Buna karşın, Atatürk anıtının da bulunduğu Taksim Meydanı’nın ise “laik cumhuriyetinin bir sembolü olmayı sürdürdüğünü” yazan dergi, “Şimdi bir halef, Recep Tayyip Erdoğan, eski akıl hocasının hayalini gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı.

Laiklerin ise, “İslamcıların cumhuriyete karşı ‘intikamı’ olarak adlandırdıkları harekete protesto amacıyla sokaklara döküldüklerini kaydedildi. Economist, Taksim projesine yöneltilen eleştirilere ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın verdiği yanıtını da yansıttığı haber analizinde olup bitenlerin önemli ölçüde “Sayın Erdoğan’ın artan, Türkiye’nin sosyal ve kültürel dokusuna karışma eğilimi” yle uyumlu olduğu yorumunu da yaptı.



“EN ATEŞLİ TARAFTARLARININ BİLE TEREDDÜTLERİ VAR”

İngiliz dergi, “Sayın Erdoğan’ın en ateşli taraftarlarının bile İstanbul’un en yüksek tepesi olan Çamlıca’da dev bir cami inşa etme planı konusunda tereddütleri var” da yazdığı haber analizinde bir kez daha sıradan vatandaşın, cami konusunda söz söyleyemediğini belirtirken camiye gitmek üzere az sayıda vatandaşın tepeye tırmanacağını da savundu. Economist şu uyarıyı yaptı:

“UNESCO, Haliç üzerinde inşa edilmekte olan asma köprü nedeniyle İstanbul’un dünya mirası statüsünü iptal edip ‘tehlike altında. Gökdelenler de, şimdiden Mavi Cami olarak bilinen Sultanahmet’in silüetini bozuyor. seklinde aciklama yapti.

Hiç yorum yok: