26 Aralık 2012 Çarşamba

Bin 420 Sayfalık Darbe Raporu Halka Acildi


Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun bin 420 sayfalık raporu, Meclis'in internet sitesine konuldu.

Türkiye'de Demokrasiye Müdahale eden bütün darbe ve muhtıralar ile demokrasiyi işlevsiz kılan diğer bütün girişim ve süreçlerin bütün boyutlarıyla araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Darbe Araştırma Komisyonu Raporu, Tbmm'nin, 'www. tbmm.gov.tr' internet adresinde yayınlandı. İki cilt olarak yayınlanan rapor, toplam bin 420 sayfadan oluşuyor.



MAĞDURLAR ARASINDA STATÜ AYRIMI OLMAZ"
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Baş, Adnan Menderes'in idam kararının iptali ve ''iadeiitibarı'' için Meclis'e yapılan başvuruyu değerlendirdi.
Baş, şunları söyledi:
''Mağdurlar arasında makam, mevki, statü ayrımı olmaz. Eğer bir ülkede darbe sonucu haksız bir idam olmuşsa, 'Adil olmayan, toplum vicdanını kanatan kararlar var' diyorsak, bu kararların hepsine birlikte bakmamız gerekir. Dolayısıyla Adnan Menderes'ten başlanarak 12 Eylül'de idam edilen 50 gence kadar, herkes dahil olmalı. Tabii eğer bir değerlendirme yapılacaksa. Ben, 'Bir değerlendirme yapılsın' demiyorum. Ama yapılırsa adil ve eşit davranılması gerekir.

Hiç yorum yok: