27 Aralık 2012 Perşembe

KCK'lılara Hakli Tepki!

Çağlayan Adliyesi'ne giren bir grup ülkücü, tekbir getirerek KCK davası tutuklularına saldırdı.İstanbul'da görülmekte olan KCK davasına ilk defa birileri dikkat cekmeyi basardi.


PKK’nın gizli şehir yapılanması olduğu iddia edilen Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında belediye başkanlarının da olduğu BDP'li 151 sanıgin yargilandigi davanin goruldugu gun Bir grup ülkücü, saat 14.45'te Çağlayan Adliyesi'ne girerek KCK davası tutukluları ile yakınlarına saldırdı. 30 kişilik grubun tekbir getirerek yaptığı saldırı salonu karıştırdı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çoğunlukla üniversite öğrencilerinin sanık olduğu bir dava görüldü. Dava için gelen karşıt gruplar arasında, sopa ve kemerlerin de kullanıldığı kavga çıktı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, İstanbul Üniversitesi'nde tuvalete bomba konulması ve "terör örgütü PKK üyesi olma" iddialarına ilişkin, çoğu üniversitesi öğrencisi 17 sanığın yargılandığı davada olaylar çıktı.


Duruşma devam ederken duruşma salonunun bulunduğu 2. katta bekleyen sanık yakınları ile aynı davanın müştekileri arasında tartışma yaşandı. Davanın müştekisi olduğu belirtilen yaklaşık 30 kişilik grup adliye koridorunda önce Türk bayrağı açtı.

Tekbir getirerek slogan atan grup ile davanın sanıkları ile yakınları arasında önce sözlü tartışma yaşandı. Sözlü tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Tekme tokat kavga eden iki grup birbirlerine soda ve su şişeler fırlattı.

Ellerindeki sopa ve kemerlerle birbirine vuran grupları polis güçlükle ayırdı. İki grup arasında polis set kurdu. Kavgayı sona erdiren polis müşteki olduğu belirtilen grubu adliyeden

Hiç yorum yok: