27 Aralık 2012 Perşembe

AKP'nin hızlı treni sinifta kaldi!

Yüksek Hızlı Tren’in her geçen gün biraz daha yavaşladığı Ankara-Eskişehir hattında bugün yolculuk süresi rekor kırdı. Saat 9.30’da Eskişehir’e ulaşması beklenen tren 11.30’da Eskişehir’e ulaşabildi.



Bahaneleri hazir;
 Tüm bu olumsuzluklar TCDD’de makinelerin ve hatların bakımsızlığından kaynaklaniyor! 



Bir süre önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Cumhuriyet’in ilk yıllarında başlayan demiryolu seferberliğini 1940’lardan sonra rafa kaldırıldığını ifade ederek “Geçen 60 senede treni kaçırdık ama artık hızlı trenimiz var, kaçırdığımız treni yakalayacağız” demişti. Ancak Yüksek Hızlı Tren’i kullanan pek çok yolcu, özellikle Ankara-Eskişehir hattında, sürekli uzun gecikmeler yaşadıklarını ifade ediyor. Yolcular zaten “hızlı tren” özelliği taşımayan trenin her geçen gün daha da yavaşlamasından şikayetçi.

Bugün ise Ankara-Eskişehir hattındaki gecikme “hızlı” değil, eski “yavaş” treni aratır bir düzeye ulaştı. TCDD’nin 1,5 saat olarak belirlediği yolculuk süresi sabah 8.00 treni için 3 saat 40 dakika oldu.
Dün de Denizli-İzmir seferini yapan 17.45 treninde kısa devre nedeniyle yangın çıkmıştı. Elektrik aksamındaki kablolardan olduğu ortaya çıkan yangın nedeniyle 50 yolcu panik yaşamıştı. Bugün de Yüksek Hızlı Tren’de meydana gelen gecikmenin elektrik aksamından kaynaklandığı belirtiliyor

Hiç yorum yok: