30 Aralık 2012 Pazar

Gün yüzüne çıkmamış fişleme belgeleri TBMM'de


TBMM Darbe Komisyonu raporunun eklerinde, 28 Şubat dönemine ait bugüne dek gün yüzüne çıkmamış bazı fişleme kayıtları yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Süleyman Demirel Arşivi'nden TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na gönderilen belgeler, YAŞkararıyla ordudan ihraç edilen personelinGenelkurmay Başkanlığı tarafından sivil hayatta takibinin yapıldığı ve takip sonuçlarının fişleme listeleri halinde Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini ortaya çıkardı. 


Meclis'in internet sitesinde yayınlanan TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Raporu'nun eklerinde, Cumhurbaşkanlığı'ndan Komisyon'a gönderilen 28 Şubat dönemine ait, bugüne dek gün yüzüne çıkmamış bazı fişleme kayıtları yer aldı.

Raporun eklerinde yer alan bilgi ve belgelere göre; "irticai faaliyet ve yaşam biçimi" iddia ve gerekçeleriyle, YAŞ kararıyla ordudan ihraç edilen personelin Genelkurmay Başkanlığı tarafından sivil hayatta takibi yapıldı ve bu takip sonuçları da fişleme listeleri halinde Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. 

''Refah Partisi'nce maddi açıdan destekleniyor''

Söz konusu belgelerde, ordudan ihraç edilen personelin adı soyadı, rütbesi ve TSK'dan ilişiğinin kesilmesinden sonra çalıştığı iş yeri hakkında bilgiler yer alıyor.
"YAŞ kararı ile TSK'den atılan ve Refah Partili Belediyelerce işe alınan Personel Listesi" başlıklı söz konusu belgelerde, bir belediyede veya özel kuruluşta işe girmemiş olanlar için herhangi bir kaynak ve delil belirtilmeksizin "Refah Partisi'nce maddi açıdan destekleniyor" ifadesi kullanılıyor.

Hiç yorum yok: