25 Aralık 2012 Salı

Kibris'i Kaybediyoruz. Once Maras Ardindan Tum Kibris Elden Gidiyor...


Obama Yönetimi ,Kıbrıs'ta tarafları masaya oturtmak için yeni bir plan hazırladı. Plan 3 ana başlıktan oluşuyor. Birincisi Garantiler ve Güvenlik, İkincisi Ercan Havaalanı ve Magosa Limanı’nın durumu, Üçüncüsü de Maraş bölgesinin Birleşmiş Milletler gözetiminde yerleşime açılması.

Kibris Filistin'mi  Olacak...

Yaklasik 3 yildir ozellikle yahudi isadamlarinin paravan sirketler ve kibrisli turk avukatlar araciligiyla aldiklari araziler İsrailli işadamları yine kurdukları paravan şirketler aracılığıyla KKTC Askeri Güçleri'nin bulunduğu stratejik bölgeye göz dikti. 
Belgelere göre İsrail, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın bulunduğu Girne boğaz bölgesinde 2009 yılında bir arazi satın aldı. Arazinin, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na 350 metre mesafede bulunduğu ortaya çıktı. 
Ayrıca İsrailli işadamlarının Esentepe bölgesindeki limanı çevreleyen arazileri aldıkları da belirlendi.KKTC Barolar Birliği eski Başkanı avukat Barış Mamalı ise meslektaşlarının İsrailli işadamlarıyla olan işbirliklerini deşifre etti. Mamalı, yerli meslektaşlarının İsrailli işadamları ile işbirliği içinde olduğunu belgeleriyle kanıtladı. Özellikle Büyükkonuk, Bahçeli, Tatlısu, Karpaz, Dipkarpaz, Yenierenköy, Sadrazamköy ve Girne bölgelerinde arazi kalmadığı belirtiliyor. Yerli avukatlar aracılığıyla paravan şirketler kurup arazi alan Yahudiler'in, lüks siteler inşa ettiği kaydediliyor.

KIRMIZI CIZGILERIMIZ YOK EDILIYOR... 

BOP denen sapik ideoljinin bir parcasi olan Kibris'in Turkiye'den kopartilmasi planina Akp hukumeti mi dur diyecek?...


Nice kanli carpismalarin ardindan alinan Maras bolgesi BM nin sozde guvencesinde rumlara ve israil e acilacak. Israilin uzun zamandir adada us kurmak istegi oldugunu herkes bilir. Bu hain plana kim dur diyecek.

Garanti ve Güvenlik konusunu Türk tarafı kırmızı çizgi olarak görüyordu.1974 Barış Harekatından buyana yapılan görüşmelerde ilk kez gündeme alınıp tartışılacak. Washington bu konuda Ankara'ya bir süredir baskı yapıyor. Garanti ve Güvenlik konusunun Nato çerçevesinde değerlendirileceği bildiriliyor.

Projeye göre, Ercan Havaalanıyla ilgili plan ise şöyle:
Ercan uluslararası trafiğe açılacak ve Türk askeri tarafından korunacak. Alanda BM'den de personel bulunacak.


Yine Bir Kibris Baris Harekati'mi Yapalim...
Bir süre önce 350 milyon euroya özelleştirilen Ercan'da ihaleyi alan Türk firması Alt Yapı ABD'den bir ortak buldu.Adı gizlenen ortakla KKTC'de yapılan görüşmede anlaşma sağlandı. KKTC'yi tanımayan ve bugüne kadar ABD şirketlerinin yatırım yapmasını engelleyen Washington ise bu kez gelişmelere sessiz kaldı.


devami...

Magosa Limanını ise Türk tarafı kullanacak. Limanda BM'den personel bulunacak. Maraş Bölgesi’nin daha önceki planlarda olduğu gibi BM gözetiminde yerleşime açılması öngörülüyor.

Washington görüşmelerin hazırlık çalışmalarını BM ile birlikte yürütüyor. ABD Yönetimi, tarafları masaya oturtmak için Ankara-Atina ve Lefkoşa nezdinde girişimde bulunuyor. Washington, Rum tarafında şubat ayında yapılacak seçimden sonra hemen harekete geçecek. Rumların Ercan Havaalanı ile ilgili duruma itiraz ettiği belirtiliyor. Magosa Limanı’nın statüsüne ise karşı çıkmıyor.

Washington’a göre,bu arada Dışişleri Bakanlığı’na aday gösterilen Senatör John Kerry'nin bakanlığı onaylanmış olacak. Şubat ayında da Başbakan Tayyip Erdoğan Washington'a geliyor. Görüşmelerin şubat ayında başlaması için bir takvime bağlayan Obama yönetimi, yeni Kıbrıs planına 18 aylık bir çalışma süresi tanıyor.

Hiç yorum yok: