29 Aralık 2012 Cumartesi

AKP satmaya devam ediyor, Seyitömer'de Gitti...

AKP hükümeti 2012’ye veda etmeye sayılı günler kala yeni bir özelleştirme ihalesi için kolları sıvadı. Kamu varlıklarını yok pahasına bir bir satan hükümet, 2012’nin son özelleştirmesi olan Seyitömer Termik Santrali ihalesini bugün yapti


Kütahya'nın Seyitömer ilçesinde bulunan Elektrik Üretim AŞ'ye ait 600 megavat gücündeki Seyitömer Termik Santrali 2 milyar 248 milyon dolarla Çelikler İnşaat kazandı.
Dört ünitesi bulunan ve toplam kurulu gücü 600 MW olan Seyitömer Termik Santrali'nin yıllık üretim kapasitesi 2011 yılı itibariyle yaklaşık 4 milyar kWh olurken, kapasite kullanım oranın yüzde 74 olarak gerçekleştiği kaydedildi.


Açık artırmada başlangıç tutarı 1 milyar 912 milyon dolar, artırım aralığı ise 2 milyon dolar olarak belirlendi. Açık artırmada sırasıyla; D Enerji Üretim ve Yatırım AŞ, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Park Holding AŞ, Torunlar-Eren Ortak Girişim Grubu, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu, Ayen Enerji AŞ, Aksa Enerji Üretim AŞ çekildi.

Diğer katılımcı firmaların çekilmesinin ardından, ihaleye devam eden Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ ile Eti Bakır AŞ karşılıklı fiyat arttırımı yaptı.

Eti Bakır AŞ yetkilileri aldıkları molanın ardından salona gelerek ihaleden çekildiklerini açıkladı. Böylece ihalede en yüksek teklifi 2 milyar 248 milyon dolar ile Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ vermiş oldu.

Hiç yorum yok: