21 Aralık 2012 Cuma

Isparta İdare Mahkemesinden Ihanet Gibi Karar: Said Kürdi(Nursi) "İslam Âlimi'dir”

Vatan Hainleri, Ataturk ve Turk milletinin, Turk Cumhuriyeti dusmanlarinin kahraman ilan edilmesi modasi almis basini gidiyor...

Gectigimiz gunlerde Hollanda da gurbetcilerden topladigi paralarla yardim isteye dileye kurdugu, sonra yardim istedigi birim ve kuruluslari saf disi ederek basina gectigi Hollanda rotterdam Islam Universitesi rektoru Ahmet Akgündüz;  ve kendi kurdugu ve kendi arastirmacilarinin calistigi Osmanlı Araştırmaları Vakfı işbirliğiyle, İstanbul WOW Otelde, Vatan Haini saidi kurdinin Peygamber efendimizin soyundan geldigini ispatladigini iddia etmesinden sonra bu mahkeme karari dusundurucudur.
Gercek bir tarihci olan Murat Bardakci, tarafından osmanlıca bilmediği iddia edilen tarih lisansı olmayan tarihçi. koskoca cilt cilt osmanlı kanunnameleri diye eseri vardır. aslında eser de denemez sadece osmanlıca'dan latin harflerine geçirmiştir kanunnameleri. işte bu kanunnamelerden örnekler vererek osmanlıca'ya tam olarak hakim olmadığını söylemistir.

Isparta İdare Mahkemesinden Ihanet Gibi Karar:

Kurtulus savasinin Buyuk Kumandani ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e "saltanat-ı hilâfeti" mahveden bir Deccal” , "şimal tarafında zuhur" eden bir Büyük Deccal de vardır. ,"o insafsız , o çok kusurlu adam" . "Ayasofya Camisini puthaneye, Meşîhat Dairesini (Osmanlı Diyanet Dairesi) kızların lisesine çeviren adamı sevmemek suç olması imkânı var mı" "günahkârlar", "seyyiesiz", "Süfyan", "Nefreti âmmeye lâyık adam", "Deccal", "İslam’ın en büyük fitne-i diniyelerinden”, “Türkiye'nin siyasi rejimi Nur Saadetini söndürmeye çalışmaktadır.” “Kemalistler seviyesiz, anarşist kimselerdir.” diye saldıran Said Kürdi(Nursi) Isparta İdare Mahkemesine göre “İslam Âlimi”.

T.C ISPARTA İLİ, İL GENEL MECLİSİ, 22. Dönem 06.12.2011 tarih 12/2–363 sayılı kararının “g” bendinde “Barla İlçemiz Ana yol kavşağına,”BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN YAŞADIĞI TOPRAKLARDASINIZ”sloganı yazılmasını kararlaştırılmıştı.
ADD Isparta Şubesi  “Bu kararın iptali istemi”ile, 29.03.2012 ISPARTA İDARE MAHKEMESİNE açtığı dava, 20.11.2012 günü yapılan duruşma sonunda karara kalmıştı. Karar 18 Aralık 2012 günü tarafımız tebliğ edildi.

Kararda;

“Bu durumda, yukarıda yer verilen Kanun hükmü ve ara karar cevabı ile dava dosyasında yer alan diğer bilgi ve belgelerin birlikte değerlendirilmesinden; düşünceleri ve eserleriyle toplumun büyük bir kesimi tarafından kabul gören ve "İslam Âlimi" olarak nitelendirilen şahsın isminin, hayatının önemli bir bölümünü geçirdiği Barla Kasabası'nın tanıtımı için kullanılacak sloganlarda yer almasına ilişkin kararın, kültür ve turizm ihtiyacının karşılanmasına yönelik hizmetlerden olduğunun kabulü gerektiğinden, anılan kararda herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı gibi bu durumun yörenin inanç turizminin gelişmesine katkıda bulunacağı sonucuna ulaşılmıştır.”

“Öte yandan, davacının "Bediüzzaman, Nursi" gibi unvan ve lakâpların kullanılamayacağı yönündeki iddiasını;unvanların bir kimsenin işi, mesleği veya toplum içindeki durumu ile ilgili olarak kullanılan ad, san, şahıs adlarıyla bir arada kullanılarak, şahsın ailedeki veya toplumdaki mevkiini gösteren bir ad şeklinde tanımlanması karşısında tanınan ve toplum tarafından kabul gören şahıslar için unvan ya da lakap kullanılmasında herhangi sakınca bulunmadığından yerinde görülmemiştir.

“Açıklanan nedenlerle, davanın REDDINE...”

Biz bu davanın “yalnızca bir tabelanın asılıp asılmaması davası” olmadığını, Bu davanın “Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, kuruluşuna, kurucusuna, laik demokratik cumhuriyete ve cumhuriyet hukukuna karşı olduğu belgelerle sabit bir kimliğin ve adının itibarlılaştırılması davası” olduğunu, “Eğer Mahkeme, bu davayı reddederse “Nur Cemaati” müritlerinin amaç ve düşüncelerinin gerçekleştirilmesinin önünde hiçbir engelin kalmayacağını” ileri sürmüş ve bu kaygılarımızı belgelendirmiştik.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun 20.9.1965 gün ve E. 234/D-1 K. 313, Tebliğname:1-1078 Kararında :


“Said Nursi nur risalelerinde: Türkiye Cumhuriyeti'nin tamamen şeriat esaslarına ve islâmın siyasi prensiplerine göre teşekkül etmesi gerektiğini, hilafet ve saltanatın geri getirilmesi lazım geldiğini, devrim kanunlarının geçici olduğunu, Kuran dışında bir anayasaya ihtiyaç bulunmadığını, islamlığın düsturlarına uymayan devrimlerin meşru olmadığını mükerreren ve ısrarla yazıp telkin ve propaganda yapmakla beraber laik bir cumhuriyet rejimi kurduğu için Atatürk’e düşman kesilerek onu Ebusufyan ve Deccal'e benzetmek (tek gözlü deccal ya iman et, yahut bütün dünyanın maskarası olacaksın) diye ağır tecavüzlerde bulunmak suretiyle Türk Ceza Kanunu’nun 163. maddesini ihlâl eden suç işlediği” belirtilmektedir.

TCK 163 kaldırılmıştır. Anacak Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ kararında belirtilen fiiler günümüzdeki Türk Ceza Kanununa göre yine suçtur.

Diğer taraftan :

T.C. Anayasasının 174/7 [b]“26 Teşrinisani 1934 tarihli ve 2590 sayılı Efendi, Bey, Paşa Gibi Lakap ve unvanların Kaldırıldığına Dair Kanunun1.Maddesi “ağa, hacı, hafız, hoca, molla, efendi, bey, beyefendi, paşa, hanım, hanımefendi ve hazretleri gibi lâkap ve unvanlar kaldırılmıştır.

ERKEK VE KADIN VATANDAŞLAR, KANUNUN KARŞISINDA VE RESMİ BELGELERDE YALNIZ ADLARI İLE ANILIRLAR” denilmesine, bu hususun dava dilekçemizde açıklıkla belirtilmesine karşın, Isparta İdare Mahkemesi, “toplum tarafından kabul gören şahıslar için unvan ya da lakap kullanılmasında herhangi sakınca bulunmadığından” gibi hukukla uzak yakın ilgisi olmayanların bile isyan edeceği bir kararın altına imza atmıştır. Hukuk Fakültesi'nde Anayasasının 174/7 maddesini böyle yorumlayan bir öğrenci yaşamı boyunca o fakülteden mezun olamaz.

Isparta İdare Mahkemesi, bu dava ile ilgili kararını yalnızca: “Diyanet işleri Başkanlığı'nın en yüksek danışma ve karar organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu'nca verilen 10.07.2012 kayıt günlü” yazısını temel alarak verdiği anlaşılmaktadır.

Biz Mahkemeye, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu 1964 yılında yayımladığı [b]“NURCULUK HAKKINDA” adlı kitapçığını ek belge olarak sunmuştuk.[/b](Bu belgeye dileyen Diyanet işleri Başkanlığı web sitesinden ulaşabilir).

1964 yılında “Din İşleri Yüksek Kurulu “Said Nursi"nin Risale-i Nur eserlerinin ve Nurculuğun, İslam"a aykırı ve zararlı olduğunu, Nurculuğun milli ve dini birliği parçalayan zümrecilik olduğu”nu tespit ve ilan etmektedir.

1964 tarihinden bu yana ne değişti?

Dinimizin temeli olan Kur an mı değişti?

Yoksa Din İşleri Yüksek Kurulu, Said -i Kürdi'nin yoluna mı girdi? Çünkü; Said-i Kürdi; Risalelerinin Müslümanların kutsal kitabı Kuran’dan üstün gördüğünü açıkça göstermektedir. Risale-i Nur adeta zamanın Kuran-ı'dır iddiasındadır.

Sonuç olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AİHM’in türban kararından sonra, “Onlar ne anlar, ulemaya sormak lâzım” demişti.

Anlaşılan, Isparta İdare Mahkemesi de Başbakanın sözü doğrultusunda karar verdi “Atatürkçü Düşünce Derneği ne anlar, ulemaya( Din işleri Yüksek Kuruluna) sormak lazım” dedi.

Ulemanın Kararını da bize “tebliğ” etti!..

Isparta İdare Mahkemesi; Türkiyede işlenen “Hukuk katliamına” bir yenisini eklemiştir!..

Bu kararda, “laik hukukun” değil, Şer-i hukukun hükümleri uygulanmıştır!..

Bu Karar; Yürürlükte olan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının tümden yok sayılmasıdır!..

Bu karar; “Deccal'e siyaset vasıtasıyla galip gelinmez” diyen Kürt Said-in, Anayasa ve evrensel hukuk kuralları yok sayılarak koruma altına alındığının göstergesi, yargıya egemen olduğunun açık kanıtıdır!..

Bu karar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yedi Düvel’e” meydan okuyarak, dünyaya örnek bir "Kurtuluş Savaş'ı" ardından yapılan görkemli devrimlerle kazanıp kurduğu Türkiye Cumhuriyetini, ret ve inkâr eden bir karardır.

Bu Kararla; yalnız Isparta değil,

Menemen’e: “DERVİŞ MEHMET’İN YAŞADIĞI TOPRAKLARDASINIZ”

Elazığ-Palu ilçesine “ŞEYH SAİD’İN YAŞADIĞI TOPRAKLARDASINIZ”

Balıkesir’e “ANZAVUR AHMET İN YAŞADIĞI TOPRAKLARDASINIZ”

Tunceli’ye “SEYYİD RIZA HAZRETLERİNİN YAŞADIĞI TOPRAKLARDASINIZ”

Sivas’a “KIYAM'IN YAPILDIĞI TOPRAKLARDASINIZ” vb. sloganlarının yazılmasının” yanı sıra, Ege bölgesinde hemen tüm illerimizin ve ilçelerimizin girişine:

“HELEN UYGARLIĞININ KURULUP YAŞADIĞI TOPRAKLARDASINIZ”

Başta İstanbul olmak üzere tüm Trakya topraklarındaki yerleşim yerlerine: “BİZANS(DOĞU ROMA) UYGARLIĞININ KURULUP YAŞADIĞI TOPRAKLARDASINIZ” sloganlarının asılmasının yasal dayanağı verilmiştir.

Bu Kararla Atatürk Cumhuriyetinin tüm kurumlarının hukuksal güvenceleri ortadan kaldırılmış, Cumhuriyetin tüm kurumları ile birlikte lağvedilmesinin önü açılmıştır.Mahmut ÖZYÜREK

Hiç yorum yok: