10 Aralık 2012 Pazartesi

BEYAZ ENERJİ OPERASYONUNDAN ERGENEKONA, Amerikayi Titreten Albay...

Kirli ve satilik Siyasetciler Jandarma Komutanliginin Yetkilerinin Sinirlandirilmasi, Pasiflestirilmesi'ne Iste O operasyondan sonra  baslamisti.
'Beyaz Enerji Operasyonu'nu (2001'de) yonetip siyasilerin igrenc pazarliklarini ortaya cikartan Jandarma Komutani Kurmay Albay Ergen daha sonra kurmay olarak(surgune) gonderildigi cephe gorevinde, Amerikan Komutanini ve askerlerini dunyanin gozunde rezil etmisti.Çuval'ın intikamı olarak ABD'li albayı soyup, sorgulayan emekli albay Aziz Ergen  hakkinda 2010 yili temmuzunda  Ergenekon da  sorusturma baslatilmisti.
"Cuval Gecirmedik Cirilciplak Soyduk

Amerikalı albayı nasıl soydu?

Kurmay Albay Aziz Ergen, Uludere'de görev yaparken 19 Mayıs 2004 günü sınırdaki timlerden 30-40 kişilik bir peşmerge grubunun silahlı jiplerle Türkiye'ye doğru geldiği haberini aldı. Yanına bir tim alıp Kopki tepe mevkiine gitti. Gelen grubun başında Amerikalı bir Albay vardı. Israrla geri dönün anonslarına cevap vermiyorlardı. Sonunda karanlıkta Türkçe bir ses yükseldi, 'Ben Amerika Birleşik Devletleri'nden Albay Martin siz ne hakla ABD'nin işgal ettiği bir toprağa girersiniz?...' Üst bölgesindeki çatışmaya endekslenmiş bütün personel şaşırmıştı. Cevap, 'Ben de Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Albay Aziz Ergen, biz Irak topraklarına işgal etmedik. Sadece sınırlarımızı koruyoruz. Eğer işgal etmiş olsaydık bizi Bağdat da bulurdunuz...' oldu...
'NE HAKLA BURAYA GELİYORSUN'



Aziz Albay, kurduğu planı hemen uygulamaya koydu ve silahsız 5 kişiyle gelebileceklerini ancak mayınlardan korunmaları için komutlarını dinlemelerini söyledi. Böylece Albay ve 5 peşmergeyi, biraz ileriye pusuya yatırdığı Türk timine yönlendirdi. Amerikalı Albay, ne olduğunu anlamadan 'etkisiz' hale getirildi. Üzerinden silah çıktığını gören Aziz Albay, 'Soyun bunları, iyice arayın' talimatı verdi. Sonra da Amerikalı Albay'ın kolundan tutup, Türkiye tarafında yanan ışıkları gösterdi, 'Bak Albay Martin, şu gördüğün ışıklar benim ülkemin köylerinin ışıkları, ne hakla buraya gelmekte ısrar ediyorsun. Yanınıza bir sürü PKK'lı alıp, buraya geldiniz. Siz nasıl dostsunuz' dedi... Saatler ilerliyor Ankara'da durum dikkatle takip ediliyordu. Ancak henüz ne yapılacağı konusunda emir çıkmamıştı. Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, uydu telefonuyla timle bağlantı kurup, Albay Martin ile konuştu... Bir dönem birlikte çalıştıkları Amerikalı subaya, Aziz Albay'ın anlatımıyla, 'Martin nasılsın? Martin yanlış anlamışsın, biz Irak topraklarına hiç girer miyiz?' diyordu...

Titremeye başlayan Amerikalı Albay'a bir battaniye verilmiş, sabaha kadar orada emniyette tutulacağı söylenmişti. Ancak 23.15'te gelen emirle birlikte Amerikalı ve 5 peşmerge serbest bırakıldı. Aziz Albay, o günkü başarısından dolayı Tümen Komutanı Tümg. Ali Karababa'dan takdir belgesi aldı.

Bir yil sonra ise yalakaligin dozunu asip o amerikali o albaya odul vermeyi ihmal etmedik.

Hiç yorum yok: