18 Aralık 2012 Salı

Babalarinin Mallarini Satiyorlar!!!


AKP Türk Telekom'daki kamu hisselerinin kalanını da satıyor

Hükümetin iddia ettiğinin aksine sert düşüşe geçen AKP ekonomisi gelirlerini arttırmak için özelleştirmelere hız verdi. Halkbank’ın satışından yüksek kazanç sağlayan hükümet gözünü şimdi Türk Telekom'daki kamu hisselerine dikti.


Türk Telekom’un halen yüzde 55'i Oger Telecom’a aitPiyasa değeri 23 milyar 660 milyon lira olan Türk Telekom’un halen yüzde 55'i Dubai merkezli Oger Telecom, yüzde 31,68'i Hazine Müsteşarlığı'na ait bulunuyor.

Türk Telekom'daki kamu hisselerinin yüzde 6,68'lik kısmının özelleştirilmesi için çalışmalar başladı. Özelleştirme sürecinin 2013’ün ilk aylarında tamamlanması öngörülüyor.Türk Telekom ’da yüzde 31,68 payı bulunan Hazine, bu hisselerin satışı için düğmeye bastı. 2008 Mayıs’ın da gerçekleştirilen ilk halka arzın ardından gerçekleştirilecek olan ikincil halka arzın 2013’ün şubat ayında yapılması planlanıyor.Türk Telekom’daki yüzde 13,32 hissesini 2008 yılında satarak yaklaşık 1,9 milyar dolar gelir elde eden Hazine’nin ikinci kez halka arz edeceği yüzde 6,68’lik payın değeri ise yaklaşık 1,6 milyar lira.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), geçtiğimiz eylül ayında Türk Telekom’da bulunan Hazine’ye ait hisselerin bir bölümünün özelleştirilmesine yardımcı olmak üzere danışman görevlendirme sürecinin başladığını bildirmişti.Reuters ’ın haberine göre, ekonomi yönetiminin kasım ayında gerçekleşen Halkbank’ın halka arzında elde edilen gelir başarısının bir benzerini Türk Telekom’da hedefliyor. Haberde sermaye piyasası işlemi olarak satışa en hazır varlık olan Türk Telekom’un olumlu piyasa şartlarını kaçırmayacak şekilde satışının hızlandırıldığı ifade edildi.
ÖİB’den ikincil halka arz açıklaması

ÖİB yaptığı açıklamada 17.12.2012 tarihli Reuters Nevvs'un bülteninde, Türk Telekom'un %6,68 oranındaki hissesinin halka arzının Şubat ayında planlandığına dair yayınlanan haberleri yalanlamıştı.


Türk Telekom'un 30 Eylül 2012 itibarıyla 14,5 milyon sabit erişim hattı, 7 milyon ADSL hattı (toptan) ve 13.2 milyon GSM abonesi bulunuyor.
Türkiye'deki üç GSM operatöründen biri olan Avea'nın hisselerinin yüzde 90'ına sahip olan Türk Telekom, aynı zamanda oyun şirketi Sobee, genişbant operatörü TTNET, yakınsama teknolojileri şirketi Argela, BT çözüm sağlayıcısı Innova, online eğitim yazılımları şirketi Sebit, çağrı merkezi şirketi AssisTT, toptan data ve kapasite servis sağlayıcısı Pantel International AG ve iştiraklerinin tamamını da elinde bulunduruyor.

Hiç yorum yok: