18 Aralık 2012 Salı

Dünya masonlarının başına Türk geçti!..


Bugün düzenlenecek Installation seremonisi ardından görevi devralacak olan Çetin Durak, Türkiye'nin Washington'daki lobi görevini yapan Ünal Durak'ın oğlu.

 WASHINGTON'un en gizemli mason locası 'Potomac Locası'na bugünden itibaren bir Türk; Çetin Durak liderlik edecek.
Bloomberg Grubu'nda çalışan Çetin Durak ABD'nin seçkin üniversitelerinde okuduktan sonra iş dünyasında da önemli başarılara imza attı.
Dan Brown'ın 'Kayıp sembol' isimli kitabındaki hikayenin geçtiği Potomac Locası, Amerika'nın kurucularından George Washington'ın tokmağını da taşıyor. 'İstihbaratçılar locası' olarak da bilinen Potomac'ın üyeleri arasında, CIA ve FBI'ın üst düzey yöneticileri ve yıldız isimleri yer alıyor.Dan Brown'ın 'Kayıp sembol'isimli kitabındaki hikayenin geçtiği Potomac Locası, Amerika'nın kurucularından George Washington'ın tokmağını da taşıyor.

TÜRKİYE'DE 20 BİN CİVARINDA MASON VAR
Türkiye'de düzenli veya düzensiz, tüm Masonik aktivitieler resmi hüviyetle ve yasalara uygun olarak faaliyet göstermektedir. Günümüzde, yaklaşık 14.500 üyesi ile Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, veya Türkiye Büyük Locası, Türkiye'nin ilk, en büyük ve tek düzenli Büyük Locasıdır. 6.800 üyeye sahip Özgür Masonlar Büyük Locası ve bu oluşum tarafından kurulan 700 üyeli Kadın Mason Büyük Locası da Mason ismi ile çalışan diğer derneklerdir.

CIA BAŞKANLARI DA BU MASON LOCASINDAN
'İstihbaratçılar locası' olarak da bilinen Potomac'ın üyeleri arasında, CIA ve FBI'ın üst düzey yöneticileri ve yıldız isimleri yer alıyor.

Hiç yorum yok: