9 Aralık 2012 Pazar

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde üç "Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası" sahibi olan tek subay; 4 Yildir Hapiste!!!


Emekli Albay Levent Göktaş'ı tutuklatan 51 no'lu DVD nasıl hazırlandı?

Levent Göktaş Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan Albay rütbesinden emekli oldu. Birliğinin belki de en donanımlı askerlerinden biriydi. Kuzey Irak’a düzenlenen operasyonlara defalarca katılmış, aylarca dağlarda yaşamıştı. Öcalan’i kulagindan tuttugu gibi getiren kişi de O’ydu. 

2009 Ocak ayından bu yana, yani 4 yıla yakındır Silivri Cezaevi’nde. Hakkındaki tek delil ise kırık bir DVD, aleyhindeki ifadeler ise PKK’lı 2-3 soysuz vatan haininin sozlerinden ibaret. 

  Kenya’dan Türkiye’ye getirilen Öcalan’a uçakta, Memlekete hoş geldin!” diyerek asagilayan, delige de girsen seni buluruz demeye getiren sozun sahibi,Türkiye’nin yakından tanıdığı bu sözun sahibi ise, o dönemde Özel Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Albay Levent Göktaş’tı…

Emekli Albay Levent Göktaş, Kara Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra, hayatı terörle mücadeleyle geçti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde birçok operasyona katıldı. Ancak asıl operasyonları Irak’ın Kuzeyi’ne gerçekleştirdi.


Göktaş, Irak’ın kuzeyine gerçekleştirilen operasyonların çoğuna katıldı. Hatta peşmerge kıyafetiyle bölgeye sızıp, Özel Kuvvetler personeli ile çatışmalara katıldı. 6 ay boyunca mağarada yaşayarak arazide kaldığını Ergenekon savunmasında fotoğraflarla anlattı.PKK ile girdiği çatışmalarda defalarca yaralandı.Cok sayida yigit arkadaşı şehit düştü.

Göktaş, sadece kara operasyonları değil, yüksek atlama, serbest paraşüt, dağ ve su altı komandosu eğitimleri de aldı.Albay Levent Göktaş, 1998 yılında Abdullah Öcalan’ın yakalandığı operasyonunda da yer aldı. Öcalan’ın Kenya’dan Türkiye’ye getirilmesi sırasında, Öcalan’ın hemen yanı başında yine Levent Albay vardı. Yüzü bir sır olarak kalsa da, “Memlekete hoş geldin Öcalan” sözüyle tarihe geçen ses onundu.


Bu hizmetlerinin karşılığında birçok ödül aldı. Göktaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde üç "Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası" sahibi olan tek subay olma başarısını gösterdi. Meslek hayatı boyunca altı "Üstün Birlik Yetiştirme Beratı", 180 "Takdirname", sayısız şerit rozeti aldı.


Albay Levent Göktaş bu sırada eğitimine de devam etti. Marmara Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’ni bitirdi, Gazi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde yüksek lisans yaptı, Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde de yüksek lisans yaptı. 2004’te askerlik hayatını sonlandıran Albay Levent Göktaş, bundan sonra Yargıtay hakimi olan eşi gibi bir hukukçu olacaktı.

Ancak PKK’ya karşı yıllarca mücadele veren Levent Göktaş, Ergenekon tertibinin hedefi oldu. 7 Ocak 2009 günü Ankara’daki avukatlık bürosuna Terörle Mücadele polislerince operasyon düzenlendi. Bürodan birçok evrakla birlikte, stajyer avukat Özge Uzun’a ait masadan bulunduğu iddia edilen bir DVD alındı. 51 rakamıyla numaralandırılan DVD’de, çoğu yargı mensubu 5 bin 763 kişiye ait özel ve kişisel bilgilerin bulunduğu iddia edildi. DVD’de, Göktaş’ın eşi Nesrin Göktaş’a ait bilgiler de yer alıyordu.


51 no’lu DVD’nin serüveni de böyle başladı. Bu serüven, sonu gelmeyen gariplikler silsilesini de ortaya çıkardı.
İlk önemli ayrıntı, Göktaş’ın ofisinde yapılan aramada ortaya çıktı. Polisler odalara dağılmış, aramaya başlamıştı. Arama yapan polislerin başındaki amir sık sık telefonla aranıyordu. Karşıdaki ses sürekli bir DVD’yi soruyordu.
Polisler bir DVD’yi arıyordu. Ve sonunda o DVD bulundu. Çok gizli olduğu iddia edilen 51 no’lu DVD, stajyer avukat Özge Uzun’un hemen kapı girişindeki masasından alınmış, Göktaş Ergenekon tertibine dahil edilmişti. DVD’yi o günden sonra gören olmadı, taa ki parmak izi incelemesi için mahkemeye getirtilmesi istenene kadar.

Göktaş, 18 Eylül 2009’da 51 no’lu DVD üzerinde parmak izi incelemesi yapılmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti ve DVD parmak izi incelemesi için Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine verildi. 10 Kasım 2009’da mahkemeye ulaşan raporda, DVD’nin arka yüzünde parmak izi bulunamadığı, verilerin saklandığı ön bölümün ise, veri kaybı olmaması için incelenmediği belirtiliyordu. Daha da önemlisi, polisler DVD’nin üzerinde çatlak olduğunu rapor etmişlerdi. 51 no’lu DVD açılamıyordu.


Mahkeme bu kez İstanbul Emniyeti’ndeki Terörle Mücadele Şubesi’ne DVD’nin kopyası olup olmadığını sordu. DVD’nin bir kopyası vardı, hemen mahkemeye gönderildi. Ve asıl skandal burada patlak verdi.
Kopya DVD üzerinde inceleme yapan TÜBİTAK kopyanın 31 Aralık 2008’de saat 17.40’ta oluşturulduğunu saptadı. Yani kopya olduğu iddia edilen DVD, Levent Göktaş’ın ofisindeki aramadan 7 gün önce oluşturulmuştu.
Mahkeme, DVD’yi adli emanette kıran polisler hakkında suç duyurusu yaptı. Emniyette bu konuda sözde bir soruşturma yürütüldü. Ancak sorumlular ortaya çıkarılmadan, dosya sümenaltı edildi.
Levent Göktaş ise, emniyette oluşturulan, daha sonra da kırılan bu DVD'yle suçlanarak hapse atılmıştı Göktaş aleyhindeki diğer deliller ise, yıllarca mücadele ettiği PKK'lıların ifadeleri.

Hiç yorum yok: