9 Aralık 2012 Pazar

CHP'li vekiller, tüm Türkiye'yi 13 Aralık'ta Siliviri Cezaevi önüne çağırdı.


CHP, Silivri için Türkiye'yi ayağa kalkmaya çağırdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP milletvekilleri dün Silivri'de Ergenekon tutuklularıyla görüştü. Görüşmelerin ayrıntılarını paylaşmak için CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda toplanan CHP'li vekiller, tüm Türkiye'yi 13 Aralık'ta Siliviri Cezaevi önüne çağırdı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, dün gerçekleştirdikleri Silivri Cezaevi ziyaretinin ardından bugün bir basın açıklaması yaptı. CHP’nin Beyoğlu’nda bulunan İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partililer katıldı. Türkiye’de her dönemde hukukun çiğnendiği iddiasında bulunan Tezcan, "Ancak hiçbiri Silivri toplama kampında yaşanan hukuksuzluk gibi olmamıştır.

Uzun zamandır adaletsizliğe dikkat çekmeye çalışıyoruz. Biz Silivri zindanlarında tutsak alınan sanıklar için ayrıcalık talebinde bulunmuyoruz. Uzun zamandır Türkiye siyasi davalar yaşamıştır. Sistematik bir biçimde adalet eliyle adaletin katledildiği bir süreç yaşıyoruz. 44 gizli tanık, 164 üzerinde tanık beyanları ama tanık beyanlarını tartışamayan, savunma hakkı olmayan sanıkların, savunmasız mahkum olma aşamasına doğru hızla yaklaştıklarını hissettikleri bir yargılama süreci yaşıyoruz" dedi.


Sanıkların adalet istediğini ifade eden Tezcan, "Sanıklar adalet istiyor. Adaletin bir engizisyon yargılaması uygulamaları ile 21. yüzyılda dünyanın çağdaşlık ve uygarlık yolunda hukukun, adaletin çiğnendiği bu süreçte yeniden engizisyon yargılamalarına halkın izin vermemesini istiyor" şeklinde konuştu.
Tezcan, Ergenekon davası ve ek klasörlerinde 3 bin 200 yılda okunabilecek 120 milyon word belgesi bulunduğuna dikkat çekerek, "15 dakikalık bir savunma hakkıyla 13 Aralık’ta esas hakkında mütalaa okunacak. Bu adaletsizliğe ve bundan sonra yaşanacak adaletsizliklere dur demezsek, özgürlük içinde yaşayacak bir ülke kalkmayacak. 13 Aralık’ta herkesi Silivri’ye davet ediyoruz. O ya da bu sanığa özel bir muamele beklentisiyle değil. Bu anlayışa dur demek için 13 Aralık sabahı saat 08.30’da Silivri’ye bekliyoruz. 75 milyon Türk halkının o yargılamayı izleme hakkı vardır. Çağdaş hukukun bir gereğidir bu. O yüzden herkesi Silivri’ye bekliyoruz" diye konuştu.

Bülent Tezcan, ülkede sivil bir darbe sürecinin yaşandığını savunarak şunları söyledi:

"Toplumun, halkın moral zincirini aşıp kıracak noktalar vardır. Özgürlük inancını ifade etmede, yasaklara başkaldırmada, yasaklara dur demede aşacakları bir sınır vardır. Ülkede sivil darbe yapan bir AKP iktidarı ile karşı karşıyayız. Türkiye yeni bir darbe süreci yaşıyor. Bu darbe sürecinde sabaha karşı tanklar yürüyüp TBMM’yi işgal etmedi. Bu darbe sürecinde devletin kurumları üniformalı kişiler tarafından işgal edilmedi. Bu darbe sürecinde toplumun demokrasi adına görev yapması gereken bütün kurumları teslim alınarak, yargı başta olmak üzere, medya olmak üzere toplumun bütün kurumları teslim alınarak suskun bir halk yaratılmaya çalışıldı. Maalesef önemli bir mesafe aldılar. Türkiye ve dünya bir şey görüyor. Türkiye’de özgürlük ve adalet isteyenler bu sürece teslim olmayacaklarını gösterdiler."

ulusalkanal.com.tr

Hiç yorum yok: