24 Aralık 2012 Pazartesi

Suriye'de kimyasal silah suphesi.

Çatışmaların yoğunlaştığı Suriye'de Esed'e bağlı birlikler Humus'u zehirli gaz ile vurdu.
Suriyeli muhalifler, Esed yönetiminin Humus'un Halidiye ve El Beyyada bölgesini zehirli gaz içeren bombalarla vurduğunu duyurdu. Kullanılan zehirli gazlar sebebiyle ilk belirlemelere göre 6 kişinin öldüğü aralarında 4'ünün felç, 4'ünün de kör olduğu 63 kişinin yaralandığı ifade edildi.
Muhalifler ayrıca bu sabah iki büyük patlama ile sarsılan başkent Şam'ın tamamında elektriklerin kesildiğini aktardı. Yönetime bağlı savaş uçaklarının çatışmaların yoğunlaştığı Şam'ın banliyölerinden, Muaddamiye, Dariye, İrbin ve Sekba'yı bombaladığı belirtildi.
EKMEK YERİNE BOMBA
Özgür Suriye Ordusu'nun denetiminde bulunan Suriye'nin Hama kentine bağlı Halfaya kasabasına pazar günü Suriye savas uçakları tarafından hava saldırısı düzenlendi.
Yüzlerce kişinin ekmek almak için sırada beklediği fırına yönelik düzenlenen bombardımanda yaklaşık 100 kişinin yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Amatör kamerayla çekilen görüntülerde bombardımandan sonra ekmek fırınının yerle bir olduğu, aralarında Özgür Suriye Ordusu'na bağlı askeri üniformalı silahlı kişilerin de bulunduğu sokağa saçılan cesetler görüldü.
Büyük bir paniğin dikkat çektiği görüntülerde yaralanan bazı kadınlar ise, sırtta taşınarak uzaklaştırılmaya çalışılırken görüldü.

Hiç yorum yok: