24 Aralık 2012 Pazartesi

Antalya'da ucak kazasi.

Antalya'da Lara Kundu bölgesindeki ormanlık alana microlight tipinde uçak düştü.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar,Antalya'da ormanlık alana 2 kişilik microlight tipi bir uçağın düştüğünü bildirdi.
Uçağın Antalya Havalimanı'ndan kalkmadığını belirten Serdar, "Arazide kullanıldığı için özel alanlardan kalkabilen bir uçak. Uçağın Lara-Kundu arasında ormanlık alana düştüğü yönünde bilgi aldık" dedi.
2 KİŞİ ÖLDÜ
İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lara-Kundu bölgesindeki ormanlık alana düşen 2 kişilik microlight tipinde uçağın düşmesinin ardından ekiplerin bölgeye ulaştığını söyledi.
İlk belirlemelere göre uçağın düştüğünde yandığını bildiren Bilgin, "Uçak çarpmanın etkisiyle yanmaya başladı. Uçakta bulunan 2 kişi hayatını kaybetti" dedi.
VALİ YARDIMCISI'NDAN AÇIKLAMA
Antalya'da düşen 2 kişilik microlight tipi uçakta hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi.
Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, yaptığı açıklamada, Lara-Kundu bölgesindeki ormanlık alana düşen 2 kişilik microlight tipi uçağın bir otelin gezi planörü olduğunu söyledi.
Kazada ilk belirlemelere göre pilot olan Yusuf Karaoğlu ile yolcu olarak bulunan yine 50 yaşlarındaki Alman uyruklu Nark Parris'in hayatını kaybettiğini ifade eden Kurdoğlu, uçakta bulunan bu kişilerin yanarak öldüklerini bildirdi.
Planörün Güzeloba Mahallesi'ndeki Tez Tour Tesisleri'nin arka tarafındaki Aydın Sokak'tan havalandığını anlatan Kurdoğlu, "Yaklaşık 200 metre uçtuktan sonra ormanlık alana düştü. Ancak düşüş nedeni ile ilgili henüz net bir bilgimiz yok. Olayla ilgili araştırmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Hiç yorum yok: