19 Aralık 2012 Çarşamba

Sen kim oluyorsun demezlermi adama?

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, tuz genelgesinden sonra il genelinde şeker tüketimini azaltmak için şeker genelgesi de yayınladı.Bu millet boyle valileri sadece akp doneminde gordu. Tasarruf edecegim diye, Milletin sekerine, tuzuna, suyuna, soluyacagi havaya sinirlama getirmek senin neyine? Boyle bir hakki nerden aliyorsun diye sormazlarmi adama? Kendi maaslarini tasarruf olsun diye hazineye yada halkin yararina kullanan bir tek vali, birtek millet vekili cikmazken Sen kim oluyorsun demezlermi sana? 



Vali Dursun Ali Şahin, geçtiğimiz aylarda tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik yayımladığı genelgeden sonra şimdi de şeker genelgesi yayımladı. Şahin, "Şekerin Aşırı Tüketilmesi"yle ilgili yayımladığı genelgede çay ve sıcak içeceklerin tek şekerle ve kapalı olarak servis edilmesi istenildi.
Genelgede, Türkiye'de aşırı şeker tüketimi sonucunda telafisi mümkün olmayan sağlık sorunları ile karşı karşıya kalındığına dikkat çekilerek, bu olumsuzluğun ortadan kaldırılması için birtakım tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.
Kahvehane, çay ocakları, kafe, kıraathane, çay bahçeleri gibi yerlerde sıcak ikram edilen çay ve benzeri içeceklerle birlikte ambalajsız çift şeker uygulamasına sınırlama getirildi, bundan sonra çay gibi sıcak içeceklerin tek şekerle satışa sunulacak.
Tek şeker uygulamasının milli servet kaybının da önüne geçilmesi açısından önemli olduğu ifade edilen genelgede, israfı önleme çabası yanı sıra, açık verilen şekerlerin aynı zamanda da her türlü bulaşıcı hastalığa da zemin hazırladığına dikkat çekildi. Genelgede,"Evimizde, işyerimizde, lokantada ve kahvehanelerde sürekli tükettiğimiz içecek olan çayın şekerli içilmesi, günlük alınması gereken şeker miktarının fazlasıyla aşılmasına neden olmaktadır.

Vali Nedir, Kimdir? Gorevleri Nelerdir?... Aralarinda suyu ekmegi yasaklar diye bir madde varsa siz soyleyin!


1-Vali görevde bulunduğu ülkede Cumhuriyet bayramında yapılacak olan törenlere başkanlık yapar ve tebrikleri kabul eder.
2- Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve hükümet kararlarının ilan edilmesini ve uygulanmasını sağlar ve bakanlıklardan gelen talimatları ve emirleri uygular. Bu işlerin gerçekleşebilmesi için gerekecek bütün tedbirleri alabilir. 



3- Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının verdiği yetki kullanmak ve bu görevleri yerine getirebilmek için genel emir çıkartabilirler.
4- Bulunduğu ilin her açıdan genel idaresini ve gidişini düzenleme ve denetleme ile görevlidir.
5- Vali, ilde teşkilatı veya görevli memuru bulunmıyan işlerin yürütülmesini, bu işlerin görülmesiyle yakın ilgisi bulunan her hangi bir idare şube veya daire başkanından istiyebilir. Bu suretle verilen işlerin yapılması mecburidir.
6- Vali bulunduğu ilde olan askeri gücün komutanıdır, amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzenini korumak için tedbirler alabilir.
7- İlde bulunan devlet memurlarını direk atayabilir, bazılarında görüş bildirebilir ve bir kısım memurlarında görev yerlerinin belirleyip değiştirebilir.
8- İlde bulunan yönetim kuruluşları üzerinde vesayet yetkisini kullanabilir.
9- İlin her yönden genel idare ve genel gidişini düzenlemek ve denetlemekten sorumludur
10- Vali, ilde teşkilatı veya görevli memuru bulunmıyan işlerin yürütülmesini, bu işlerin görülmesiyle yakın ilgisi bulunan her hangi bir idare şube veya daire başkanından istiyebilir. Bu suretle verilen işlerin yapılması mecburidir.
11- Vali, Cumhuriyet Bayramında ilde yapılacak resmi törenlere başkanlık yapar ve tebrikleri kabul eder
12- Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır. Bu maksatla Devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerini istihdam eder, bu teşkilat amir ve memurları vali tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle yükümlüdür.
13- İldeki devlet memurlarının bir kısmını doğrudan atamak, bir kısmının atanması konusunda görüşünü bildirmek, bir kısmının da görev yerlerini belirlemek ve değiştirmek.
14- İldeki yerinden yönetim kuruluşları üzerinde vesayet yetkilerini kullanmak.


Hiç yorum yok: