25 Aralık 2012 Salı

Rusya'da milletvekili öldürüldü


54 yaşındaki Zeryukov, kimliği belirsiz iki kişi tarafından Nalçik’teki ofisinde öldürüldü.

Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in partisinin önde gelen isimlerinden Boris Zeryukov’un bir suikasta kurban gittiği bildirildi. Zeryukov, Kafkasya’daki Kabardino-Balkarya bölgesinin milletvekillerinden biriydi.

RIA Novosti haber ajansının aktardığına göre, aynı zamanda Kabardino-Balkarya Devlet Tarım Üniversitesi’nin rektörü olan 54 yaşındaki Zeryukov,
 Kuzey Kafkasya bölgesinde bir koleji ziyareti sırasında ofisine giren iki kişi tarafından başından iki kere vurularak öldürüldü.

Kafkasya’daki Kabardino-Balkarya bölgesinin milletvekillerinden olan Devlet Tarım Akademisi Rektörü Boris Zeryukov suikaste uğradı.        

Zeryukov, liderliğini Putin’in yaptığı Birleşik Rusya partisinin bölge parlamentosu grubundaki başkanlığını yapıyordu. Birleşik Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev’den cinayet soruşturmasıyla şahsen ilgilenmesini istedi. Parlamentonun başkan yardımcısı Sergey Neverov da Zeryukov’un “hunharca öldürülmesi”nden dolayı duyduğu öfkeyi dile getirerek saldırganların çok ağır cezalandırılacağını söyledi. Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Vladimir Markin de müfettişlerin, cinayetin nedenini bulmaya çalıştıklarını belirtti. Markin Zeryukov’un profesyonel nedenlerle öldürülmüş olabileceğini ancak “suçun yasadışı silahlı örgütlerce de işlenmiş olabileceğini” ifade etti.Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in partisinin önde gelen isimlerinden Boris Zeryukov’un bir suikasta kurban gittiği bildirildi. Zeryukov, Kafkasya’daki Kabardino-Balkarya bölgesinin milletvekillerinden biriydi.

Hiç yorum yok: