24 Aralık 2012 Pazartesi

"Ergenekon Psikolojik Harekat" raporu veren tüm subaylar tutuklandı

Genelkurmay Başkanlığı'na Ergenekon davası ile ilgili "psikolojik harekat" raporu yazan bütün subayların tutuklandığı ortaya çıktı. Sadece subaylar değil, raporun sunulduğu üst rütbeli komutanlar da Ergenekon ve Balyoz davalarında tutuklandı.

Ergenekon operasyonlarını "psikolojik harekat" olarak Genelkurmay Başkanlığı'na rapor eden bütün subayların tutuklandığı ortaya çıktı.

Genelkurmay'a ait bilgi notlarından anlaşılan bilgiye göre, subaylar 2007-2008 yılları arasında Ergenekon operasyonlarını inceleyen bir rapor hazırladı. Raporda Ergenekon operasyonu için "siyasi ve acemice yapılmış bir psikolojik harekat" ifadesi kullanıldı.

İşte bu tanımlamayı yapan Kurmay Albay Dursun Çiçek 1 Temmuz 2009'da, Albay Fuat Selvi 9 Ağustos 2011, Albay Cemal Gökçeoğlu 11 Ağustos 2011 ve Albay Sedat Özüer de 18 Ağustos 2011'de Ergenekon'dan tutuklandı.

Yalnızca raporu hazırlayan subaylar değil, raporun sunulduğu üst rütbeli komutanlar da cezaevine girdi. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Orgeneral Hasan Iğsız, Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral İhsan Balabanlı ve Tuğgeneral Mustafa Bakıcı da şu anda Ergenekon Davası'nda yargılanmakta.

ulusalkanal.com.tr

Hiç yorum yok: