19 Aralık 2012 Çarşamba

Özel Harp Dairesi - Bir Kitap Örneğinde TSK'a ve Türkeş İle İlgili Çarpıtmalar,Aralık 2012


Türkiye gündemindeki en çarpıcı baslıklardan birisi askeri darbe iddiaları ve bununla birlikte Özel Harp Dairesi ve Özel Kuvvetler Komutanlıgı'dır. 

Bu konularda bazı dönemlerde her gün yüzlerce haber ve makale yazılı ve sanal basında çıkmaktadır. Eski adı Özel Harp Dairesi olan ancak 1994'de yapısı, amacı ve kapsamı büyüyerek degisen Özel Kuvvetler Komutanlıgı'nın Kontrgerilla oldugu ile ilgili iddialar ise 1970'lerden buyana gündemde olmustur.

Bu çerçevede bir kısım basın ve yayın organı tarafından sürekli gündeme getirilen bir iddiada rahmetli Alparslan Türkes'in Özel Harp Dairesi'nin ilk adı ile seferberlik Tetkik Dairesi'nin kurucularından ve ögretmenlerinden olusu ile 1970'li yıllarda MHP ile Özel Harp Dairesi/Kontrgerilla arasında bag oldugu. Bu kadar iddiaya ragmen bu konuda yazılmıs kitap sayısı ne yazık ki çok azdır.

Bu konularda kapsamlı bir çalısma olma iddiası ile piyasada bulunan bir çalısmada gazeteci Ecevit Kılıç'ın “Özel Harp Dairesi-Türkiye'nin Gizli Tarihi” adlı kitabıdır.

Son yıllarda bir çok baskı yapan bu kitap sadece bilimsel arastırma adına degil, arastırmacı gazetecilik adına da büyük çarpıtmadır. Bu çalısmanın konusu, son yıllarda TSK'ya, ve Özel Harp Dairesi ve Özel Kuvvetler Komutanlıgına yapılan mesnetsiz saldırıları kaynak olan bir kitabı bilimsel bir yaklasım ile tahlil etmektir.
    Bu raporun tamamı için





 

Hiç yorum yok: