21 Aralık 2012 Cuma

Osmanlı Padişahlarını Koruma Kanunu...

TBMM Dilekçe Komisyonu'na, Osmanlı Padişahlarını Koruma Kanunu" çıkarılmasını isteyen dilekçe iletildi.


TBMM Dilekçe Komisyonu'na “Osmanlı Padişahlarını Koruma Kanunu” çıkarılması önerisi iletildi.


GİMDES(GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ DENETLEME VE SERTİFİKALAMA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ) genel Sekreteri ve teknisyeni Harun  Yiğittürk'ün ilk imzacısı olduğu dilekçede, 1951 tarihinde çıkan Atatürk'ü Koruma Kanunu'nun aynısının 600 Yıl boyunca cihan devleti olan ve dünyayı adaletle yöneten Osmanlı padişahlarına da verilmesini istedi. 


Yiğittürk, “Meclisimizin harekete geçerek böyle bir kanunun çıkarılması artık zaruri bir durumdur. Nasıl Atatürk televizyon, görsel basın, internet gibi yerlere kötüleme, aşağılama, hakir görme gibi kötü bir şekilde gösterilemiyorsa, padişahların da aynı şekilde korunması gerekmektedir. Resmen ecdadımıza hakaret edilmesini bir Osmanlı torunu olarak kabul edemiyorum ve inanıyorum ki benim gibi düşünen milyonlarca insan vardır” dedi. 

Nedir yada kimdir GIMDES merak edenler icin asagida baglantisini verelim.
http://www.gimdes.org/

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Dilekçe Komisyonu'na yapılan müracaatlarla ilgili Türkiye'nin önündeki süreçte yasama faaliyetlerini gerçekleştirirken AB müktesebatına uyumu esas alması gerektiğini kaydetti.

Bu müktesebatın en önemli mantığının “düşünce ve ifade özgürlüğünün sonuna kadar korunması” olduğunu dile getiren Erdemir, “Dolayısıyla Osmanlı padişahlarını koruma yasası, AB müktesebatındaki düşünce, ifade, basın özgürlüğünü sınırlandıran hükümler içerecekse, bu, sakıncalı bir yasama faaliyeti olur ve Türkiye'nin de üyeliğini zayıflatır, sekteye uğratır” dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, konuyla ilgili, hiç kimsenin tarihi şahsiyetleri kirletme, gerçeğe aykırı olarak tanımlama, tarif etme hakkı olmadığını söyledi. Dolayısıyla bu konuyu değerler bağlamında ele almak gerektiğini belirten Yeniçeri, şunları ifade etti:
“Büyüklere yönelik ağzına geldiği gibi konuşan, hadsiz, hesapsız şekilde onları aşağılayan, hor gören tavırlar makul ve meşru görülemez. Kanuni bir filmde olmadığı gibi tarif ediliyor. Biz olduğu gibi tarif etmeliyiz. 


Bütün Türk büyüklerinin gerçeklere uygun bir şekilde, onların manevi şahsiyetlerini rencide etmeden var edecek bir eğitim sistemini, yapısal düzenlemeyi yapmak gerekir.
Bunu Atatürk'ü koruma, İnönü'yü koruma, falanı koruma şeklinde almak doğru değil. Genel manada bütün Türk büyüklerini, cemaat liderlerini de içine alarak, hepsini bu değerlerin içerisine sokacak şekilde bir düzenlemeyi yapabiliriz. Bu da demokratik hak ve özgürlükleri rencide etmeyecek şekilde ortaya konulabilir.”

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, öneriyi “saçma sapan” olarak nitelendirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, toplumun milli değerleri içerisinde kabul edilen tarihi olayları ve şahsiyetleri; küçük düşüren, aşağılayan, çarpıtan veya olduğundan tamamen farklı gösteren filmlere yönelik bir kanun teklifi hazırlayarak AK Parti Grup Başkanlığı'na vermişti.(aa)

Hiç yorum yok: