20 Aralık 2012 Perşembe

Olume Sebebiyetten Armatorluge, Erdoganlarin Onlenemez Yukselisi...

Burada Anlatilan Tum Olaylar Gercek Hayattan Alinmistir.(Based True Story! Amerikali dostlarimiz anlamazlar diye)

Erdogan ailesinin onlenemez yukselisinin ardindaki unutulan gercekler. Olume sebebiyet vermekten, deniz hastenesinden curuk raporuna oradan Gemicik'le armatorluge giden kisacik yolun ACI hikayesi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, henüz Başbakan olmadan önce, Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken oğlu Ahmet Burak Erdoğan,11 Mayıs 1998′de İstanbul’da (Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi’nde) saat 11:45 sularında yaya geçidinde karşıya geçmeye çalışan TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Sevim Tanürek'e çarptı.Kazadan sonra derhal olay yerine belediyenin arazözleri geldi, kaza yaşanan caddedeki fren ve kan izlerini yok etti. Örtbas etme girişimi hemen başlamıştı.

Ahmet Burak Erdoğan hakkında trafik raporunda "dalgın olarak araç kullandığı" için kusur oranı sekizde üç (3/8) tespiti yapıldı. Savcı polisin raporuna dayanarak 3 aydan 20 aya kadar hapis istedi.Sürücünün14 Kasım 1997′de 42485 sicil numarasıyla Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden B sınıfı ehliyet aldığı bildirilse de, bunun geçmişe dönük ve sahte olarak düzenlendiği savlandı. Sevim Tanürek’in eşi, Ahmet Burak Erdoğan’ın sürücü belgesi olmadığının kendisine kazanın ardından gittiği karakolda söylendiğini belirtti.
 34 ABR 93 plakalı Opel marka aracın çarptığı yaya, Türk Sanat Müziği sanatçısı Sevim Tanürek (d. 1934) ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı, altı gün sonra Alman Hastanesi’nde vefat etti.  kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Bunun üzerine Ahmet Burak Erdoğan hakkında ek iddianame düzenlenerek "istenen ceza 2 yıldan 5 yıla kadar hapis" diye değişti.
İBB Başkanı Tayyip Erdoğan, derhal Sevim Tanürek’in yakınlarına büyük ihtimam gösterdi, mezar temin etti, hastane masraflarını karşıladı. Onlar da şikayetlerinden vazgeçtiler.
Ancak dava sürdü.
Daha sonra Kemal Kerinçsiz’in de avukatlığını yapacak olan Avukat Kadir Kartal, müvekkili (olay tarihinde savcı Süha Babacan tarafından tutuksuz yargılanması istenen) Ahmet Burak Erdoğan’ın ¨İngiltere’de dil eğitimi¨ gördüğü için mahkemeye katılmadığını belirtti. 20 Eylül 1999′da görülen, Erdoğan’ın yine katılmadığı duruşmada Adli Tıp İhtisas Dairesi’nin kazayla ilgili raporu açıklandı. Buna göre Ahmet Burak Erdoğan tamamen suçsuz bulunurken, kazanın kusuru bütünüyle (8/8) Sevim Tanürek’e yüklendi.
Mahkeme Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi'nden kazayla iligili rapor istedi. Bu dairenin başında makine mühendisi Eyüp Çakmak bulunuyordu. Sanık Erdoğan için "tamamen kusursuz" raporu düzenledi ve "sekizde sekiz (8/8) kusur ölen yaya Sevim Tanürek'tedir" dedi.
Evet, Burak Erdoğan’ın ölümle sonuçlanan trafik kazasında kusur, yaya yolunda karşıdan karşıya geçmekte iken arabanın çarptığı yay Sevim Tanürek’te bulundu. Tamamen.
Böylece Burak Erdoğan beraat etti.
.Ahmet Burak Erdoğan hakkında kusursuzluk raporu veren Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’nin başındaki Eyüp Çakmak, 4 Mart 2004′te, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidardayken Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş.’ye genel müdür yardımcısı olarak atanir.
Olume sebebiyet ardindan Curuk Raporu


2000 yılında – 21 yaşındayken – Kasımpaşa Deniz Hastanesi’nden ‘askerlik yapamaz’ raporu alan Ahmet Burak Erdoğan ise, babasının sözleri ile 2 milyon ABD Doları, Frank Shipbrokers’a göre 4.5 milyon ABD Doları değerinde bir gemiyi (Başbakan’ın sözleri ile ¨gemicik¨i) ortağı Mert Çetinkaya ile birlikte satın almış armatorluk yolculuguna baslamistir.

Bugune Geldigimizde...

Bilal Erdoğan ikinci gemiciği aldı

Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan, bir ‘gemicik’ daha satın aldı. Bilal Erdoğan’ın daha önce aldığı gemi 95 metreydi. Bu gemi ise 170 metre. Fiyatı da 10,5 Milyon Amerikan Doları!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, ortağı Mecit Mert Çetinkaya ile kurduğu MB Denizcilik şirketi bir gemi daha satın aldı. Eternal Confidence (Sonsuz Güven) adlı gemi, “Misuga Kaiun” adındaki bir Japon’dan alındı. 170 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki kuru yük gemisi Eternal Confidence, 17953 Gros Ton ağırlığa sahip.




Denizhaber.com sitesinin, 2 Kasım tarihli haberinde, “Eternal Confidence, Türk armatöre satıldı” denilmiş ancak satın alan şirketin adı belirtilmemişti. Aydınlık, gemiyi satın alan şirketin Bilal Erdoğan’a ait olduğunu öğrendi.

TÜRK BANDRASINA BUGÜN GEÇİYOR

MB Denizciliğin 10,5 Milyon Amerikan Doları’na, Japonya’da satın aldığı Eternal Confidence, İstanbul Liman Başkanlığı tarafından “SAKARYA” adıyla tescillendi. Aydınlık’a ulaşan bilgiye göre gemi, Deniz Ticaret Odası’nda bugün, Türk bandrasına geçecek. Gemiye, Çin Denizi’nde Türk bayrağı çekilecek. Eternal Confidence, eski sahibi tarafından Panama bandıralı olarak işletiliyordu.

ÇİN DENİZİ’NDE

2002 yılında Japonya’nın Shkoku Tersanesinde inşa edilmiş olan handysize dökme yük gemisi Eternal Confidence’nin, 5 ambarı bulunuyor. 4x30 ton kreyni bulunan gemi 29.905 DWT’luk. , Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu MB Denizcilik şirketinin personeli tarafından bir Çin limanında teslim alındı. merkezli Ealift Maritime SA adlı Japon şirketinden alınan gemi, şu anda Çin Denizi bölgesinde bulunuyor.

ŞİRKETİN TAMAMI BİLAL ERDOĞAN’A GEÇTİ

Bilal Erdoğan, 12 Mart 2012 tarihinde sermaye artışına giderek ortağı Mert Mecit Çetinkaya’nın elindeki hisseleri aldı. Denizhaber.com sitesi haberine göre Bilal Erdoğan, şirketin yüzde 99 hissesine sahip oldu. Ancak geminin işletmeciliğini eski ortağı yapmaya devam ediyor. “Üsküdar Salacak Mahallesi İskele Caddesi No:14 adresinde bulunan MB Denizcilik’in bünyesinde bulunan SAFRAN-1 Gemisini aynı adreste bulunan Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya ve oğlu Mert Mecit Çetinkaya’ya ait Manta Denizcilik Şirketi tarafından işletiliyor.

YENİ GEMİNİN ÖZELLİKLERİ

*IMO numarası, 9257199

*Geminin çağrı işareti HOJT. Çağrı işareti, gemicilikte iletişimde ve yazışmalarda kullanılan kodu olarak açıklanabilir.

*MMSI numarası: 354686000 (MMSI, Maritime Mobile Service Identity, gemilerin dijital iletişimlerinde kullanılan 9 rakamlı tanımlayıcı kimlik numarası).

Hiç yorum yok: