19 Aralık 2012 Çarşamba

Müslüm Gündüz'den film şikayeti! Film de Islama Hakaret Varmis!!!


Gündüz, 28 Şubat döneminde yaşananlarla ilgili gösterime girecek olan "Qüfür" adlı bir filmde kendisiyle alay edildiği ve İslam dinine hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Bak Su Konusana...
28 Şubat'ın önemli figürlerinden Aczimendi lideri Müslüm Gündüz, 28 Şubat dönemini konu aldığı iddia edilen “Qüfür” adlı filmin, kendisiyle alay, İslam dinine de hakaret ettiği gerekçesiyle, filmin yapımcısı Gani Rüzgar Şavata hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na, müridleriyle birlikte gelen Müslüm Gündüz, avukatı Bülent Demir aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi sundu.
Gündüz, gösterime girecek olan “Qüfür” adlı filmle ilgili, suç duyurusu dilekçesini sunduktan sonra şikayetçi sıfatıyla Savcı Hüseyin Yavaş'a ifade verdi.
Savcılık işlemlerinin ardından adliyenin önünde basın mensuplarına bir açıklama yapan Gündüz, “Gani Şavata diye bir zat varmış. Bu arkadaşımızın, bizim hakkımızda, bizi çağrıştıran, yani o filme bakıldığı zaman mutlaka biz anlaşılıyoruz şeklinde bir film yaptığını duyduk. Şu anda da zannediyorum, bazı sitelerde falan reklamını yapıyormuş. Biz o filmin durdurulması için geldik” dedi.
Filmin kendilerine hakaret içerdiğini ve yapmadıkları şeylerle itham edildiklerini belirten Gündüz, “En mühimi, İslam'ı küçültücü, İslam'la alay edici şeyler gösteriliyor. Bunu engellemek için savcılığa şikayette bulunduk. Hakkımızda iftira var yani. Onu durdurmak için savcılığa müracaatta bulunduk” diye konuştu.

“BİZİM NİZAMIMIZ GELMEDİKÇE 28 ŞUBAT'LA İLGİLİ BİRŞEY YAPMAYIZ"

Bir gazetecinin, “28 Şubat'ta mağdur olduğunuz iddiasıyla suç duyurusunda bulunacak mısınız? şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Gündüz, şunları söyledi:
“Esasen sivil boyutuyla ilgili geç kalındı. Bana göre askeri tetikleyen sivil oldu. Ondan sonra askeri ortaya döktüler. 'Vah niye böyle oldu, vah niye şöyle oldu' demeye başladılar. Aslında 28 Şubat'ı yaşayan herkes biliyor ki, o işi askerden çok sivil yaptı. Sivilden çok asker yaptı. Yani yüzde elli, yüzde ellidir. Onun için siviller hakkındaki takibat gecikmiş sayılır.”
“Medyayı mı kast ediyorsunuz?” sorusunu, “Medya zaten, başka kimi kast edeceğim ki?” diyerek yanıtlayan Gündüz, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili, davaya müdahil olmak için başvuruda bulunmayacağını da belirterek, “Anladığım manadaki bir adaletin tahakkukuna inanmıyorum. Bizim nizamımız gelmedikçe bir şey yapmayız” ifadesini kullandı.
a.a

Hiç yorum yok: