12 Aralık 2012 Çarşamba

Fetos'un Harac Isleri. Fetos Peygamber efendimizin ismini kelime-i Tevhid den cikartti, Harac Islerine Agirlik Verdi...

Cemaat Metro'dan haraç istedi

Cemaatin finanse ettiği gazetenin yazarı H.G.’nin, Öztürk’ten holdingin cirosunun yüzde 50’sini, Samsun’da ve İstanbul’da bina istediği iddia edildi. Öztürk kabul etmeyince 10 gün sonra operasyon yapıldı.

Organize suç örgütü kurmak, tehdit, zorla senet imzalatmak ve cinayete azmettirmekten 145 yılla yargılanan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, gözaltına alındığı sırada emniyette “Bu bir cemaat operasyonudur” diye bağırmıştı. Polislerin ağzını kapatarak müdahale ettiği Öztürk, bu iddiasını sürdürmüş ancak ne emniyetteki ifadesinde ne de savcılıkta kayıtlara geçmişti. YURT, Öztürk’ün iddiasını işadamına yakın kaynaklardan doğrulattı.

LEGEND OTEL’DE BULUŞTULAR

Holdinge yakın kaynaklar, Öztürk’ün tutuklanmasına neden olan operasyonun başlangıcını Cemaat’in verdiğini ileri sürdü. Kaynaklar, Öztürk’ün operasyondan 10 gün önce cemaat gazetesinin H.G. isimli yazarıyla yaklaşık 2 saat görüştüğünü anlattı. İddiaya göre; Öztürk’le, H.G. holdingin iştiraklerinden İstanbul Beykoz’daki Legend Otel’de bir araya geldi. Yazar, Öztürk’ten holdingin yıllık cirosunun yüzde 50’sini Cemaat’e aktarmasını, ayrıca Samsun’a ve İstanbul İstinye’ye birer kız yurdu ve spor kompleksi yaptırmasını söyledi. Öztürk ise cirodan bir kuruş vermeyeceğini ancak Samsun’da yapılması planlanan binanın sadece kaba inşaatına para aktarabileceğini ifade etti.

‘BİR HAFTA DÜŞÜN’

Öztürk’ün cevabından memnun olmayan yazar, “Samsun’daki kız yurdu ve kompleksin dekorasyonuyla birlikte tamamını üstlenmesini, holdingin cirosundan ise Cemaat’in bir miktar taviz verebileceğini” söyleyerek, işadamına “düşünmesi” için bir hafta “müsaade” etti. İkili bir hafta sonra görüşmek için masadan kalktı. Öztürk, bu görüşmeyi birkaç yakın kurmayına anlattı ve “Cemaat’e bir kuruş bile para aktarmamak” için karar alındı.

‘5 MİLYON DOLARI VER’

Bir haftalık “süre”nin ardından H.G., Öztürk’ü telefonla aradı. Öztürk, “Samsun’daki binanın tamamının masrafını üstleneceği hatta fizibilite çalışması bile yaptıklarını ancak holding cirosundan kesinlikle para vermeyeceğini” tekrarladı. Cevaptan memnun olmayan H.G., bu kez “Okul parasını bize ver” dedi. Bu teklifi de kabul etmeyen Öztürk’e görüşmeden 10 gün sonra operasyon düzenlendi.

Resim

ÖZTÜRK, HOLDİNG YÖNETİCİLERİNİ GÖREVDEN ALDI

Yaklaşık 10 aydır Metris Cezaevi’nde bulunan Galip Öztürk’ün, tutuklanmasının ardından Metro Turizm’in sefer sayılarında azalma oldu. Öztürk, krizi iyi yönetemeyen Metro Turizm’in tepe yöneticilerinin tamamını görevden aldı. Öztürk’ün tutuklanmasının ardından yaz aylarında Ege ve Akdeniz seferlerinde yüzde 24 azalma olduğu öğrenildi. Daha önce Aydın Doğan’ın şirketlerinde birinde yöneticilik yapan Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Mert ve Genel Müdür Şenol Ayyıldız, Metro Turizm’in çıtasını yükselteceği iddiasıyla göreve başlamıştı.

BİR DARBE DE OTOGAR YÖNETİMİNE

Galip Öztürk’ün de yönetim kurulunda bulunduğu Esenler Otogar işletmesi yönetim kurulu istifa etti. Otogar’ın Yönetim Kurulu’na AKP eski Samsun Milletvekili Mustafa Çakır’ın başkanlık edeceği öğrenildi. Çakır, Galip Öztürk’ün hemşehrisi.

Cemaat yazarından Metro'ya teklif

Cemaat gazetesinin yazarı H.G.’nin 10 aydır cezaevinde bulunan Öztürk’e ikinci bir teklif yaptığı öne sürüldü. Öztürk, H.G.’nin “Cironun yarısını ver dışarı çıkmanı sağlayalım” teklifine “İdamla yargılansam da vermem” dediği öğrenildi.

Cemaat gazetesinin yazarı H.G.’nin 10 aydır cezaevinde bulunan Öztürk’e ikinci bir teklif yaptığı öne sürüldü. Öztürk, H.G.’nin “Cironun yarısını ver dışarı çıkmanı sağlayalım” teklifine “İdamla yargılansam da vermem” dediği öğrenildi

YURT, iki gündür manşetten duyurduğu Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’e yapılan operasyonla ilgili yeni bilgilere ulaştı. Fethullah Gülen cemaatinin finanse ettiği gazetenin yazarı H.G.’nin, “holdingin yıllık yüzde 50 cirosunu bağışlama” teklifini kabul etmeyen Metro’nun patronu Galip Öztürk’e yeni bir teklifte bulunduğu iddia edildi. Yazar H.G.’nin organize suç örgütü kurmak, tehdit, cinayete azmettirmek, zorla senet imzalatmak iddiasıyla 145 yılla yargılanan ve yaklaşık 10 aydır Silivri Cezaevi’nde bulunan Öztürk’e tekliflerini kabul etmesi karşılığında cezaevinden çıkabileceği konusunda “ellerinden geleni” yapacaklarını söylediği öne sürüldü.

CEZAEVİNE HABER GÖNDERDİ

Öztürk’ün ise “Teklifimizi kabul et, cezaevinden çıkmana yardımcı olalım” dediği iddia edilen H.G.’ye yanıtının yine sert olduğu öğrenildi. Öztürk’ün ise yazara, “İdamla yargılanacağımı bilsem cemaate bir kuruş vermem” diye haber gönderdiği belirtildi. Holdinge yakın kaynaklar ise H.G. ile Öztürk arasındaki ikinci görüşmeyi doğruladı. YURT’a konuşan kaynaklari, “Öztürk 20 bin lira rüşvet vermemek için 800 bin lirayı gözden çıkarır. Daha önce cemaatin bir okuluna yardımcı olduğunu herkes biliyor. Ancak holdingi vereceğine ölümü göze alır” açıklamasını yaptı.

Hiç yorum yok: