21 Aralık 2012 Cuma

Eski MİT'çiden şok sözler! 'Çok gizli planlar dönüyor'


Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yaşananlar, öğrencilere verilen tepkinin dozajı ve sonrasında ‘güvenlik güçlerinin geçici körlük yaratan el feneri alacak’ iddiaları Meclis gündemini de hareketlendirdi.

Dunya uzerinde molotof kokteyli atan, boluculuk hatta terorizm propagandasi yapanlara yapanlara serpilsinler buyusunler diye su sikildigi,halilar serip karsilandigi; Ama konu basbakani protesto olunca  ogrencilerine karsi yaralayici hatta sakatlayici sekilde mudahele eden polis gucu ve onun icisleri bakanina sahip tek ulkeyiz. Banana yada Mango cumhuruyetinde bile olmaz boyle sey... 

Emniyet Genel Müdürlüğü iddiayı yalanlasa da CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bu konuda yanıtlaması istemiyle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e soru önergesi sundu.

Tanrıkulu, soru önergesinde 5 temel sorunun cevaplandırılmasını istedi.
Peki ama bu Fenix TK 15 denilen fener neden kullanılmak istensin? Bunun temelinde hangi gizli gerçek yatıyor?
İşte bu sorulara Eski MİT mensubu Prof. Dr. Mahir Kaynak cevap verdi.

Türk siyasetinde büyük değişim yaşanacağını ve bunun arkasında büyük güçler olduğunu belirten Kaynak, sebebi olmayan konularla gündemin meşgul edildiğini ve bunun örneğinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yaşandığını söyledi.

“ÇOK GİZLİ PLANLAR DÖNÜYOR”
Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında daha büyük kavgalar yaşanacağını ifade eden Kaynak, çok gizli planların döndüğünü vurguladı. Bahsedilen el fenerinin kullanılmasının büyük bir ihanet olacağını kaydenen Kaynak, “Asıl bu işleri kimlerin tezgahladığının sorgulanması gerekir. Böyle bir şey kullanılabilir mi? Bu resmen bir ihanettir. İnsanları geçici de olsa kör etmek öldürmekten daha kötüdür” şeklinde konuştu. 




İDRİS NAİM ŞAHİN’E 5 SORU
Toplumsal gece eylemlerine müdahale amacıyla kullanılan ve insanlarda geçici körlük yaratttığı belirtilen ’Fenix TK 15’ isimli fenerin alımı konusundaki iddialarla ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in cevaplandırması için TBMM’ye soru önergesi sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu’nun İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle sunduğu soru önergesi şöyle:

"Emniyet Genel Müdürlüğü’nün toplumsal olaylara ve özellikle gece eylemlerine müdahale amacıyla "Fenix TK 15ö isimli fenerin alımı için çalışma başlattığı iddiaları basına yansımıştır. İnsanlarda geçici körlük yarattığı bilinen fenerin, önce çevik kuvvet polislerine verileceği sonra da trafik polisleri tarafından kullanılacağı da iddialar arasındadır.

Bu kapsamda;
1- Basına yansıyan ve geçici körlük yarattığı bilinen fenerlerin alımı yönünde çalışmalar yapıldığı iddiaları doğru mudur? Böyle bir çalışma var ise alınacak fenerlerin maliyeti ve sayısı ne olacaktır?

2- Dünya genelinde anılan fenerleri insanlar üzerinde kullanan ve özellikle polisler eliyle kullanan başka devletler var mıdır ve bu fenerlerin insanlar üzerinde yarattığı sonuçlar nelerdir?

3- Eğer anılan iddialar doğru ise bugüne kadar biber gazı ve orantısız güç kullanımı nedeniyle yaşanan bütün insan hakkı ihlallerine rağmen, bir de demokratik haklarını kullanan insanların geçici körlüğüne yol açacak bir müdahale yöntemini hukuken ve vicdanen doğru buluyor musunuz?

4- Toplumsal olaylara müdahale adı altında kolluk kuvvetlerince daha ne gibi işkence yöntemleri kullanılmasını ve kolluk kuvvetlerine bu alanda daha ne kadar yetki vermeyi planlıyorsunuz?

5- Çevik kuvvet polisleri sonrasında trafik polislerine de bu fenerlerin temin edileceği iddiaları doğru mudur? Doğru ise trafik polislerinin şoförlere geçici körlük yaratacak şekilde müdahale etmesi kamu düzenine nasıl bir fayda sağlayacaktır?"

Hiç yorum yok: