21 Aralık 2012 Cuma

Ekmek alamıyoruz dediler biber gazını yediler

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde SİDEMİR) çalışan bir grup işçi 3 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle kent meydanında eylem yaptı.

Sivas Demir Çelik AŞ’den maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı. Polis, taşkınlık yapan eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.


Sivas Demir Çelik İşletmeleri Anonim Şirketi'nde (SİDEMİR) çalışan bir grup işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
Saraybosna Parkı'nda toplanan işçiler, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada kısa süreli oturma eylemi yapan işçilerden bir grup, Sivas Valiliği'ne giderek yetkililerle görüştü.
İşçilerden Ahmet Güzel, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ekim ayından beri maaş alamadıklarını söyledi. Son yıllarda maaşlarının düzenli ödenmediğini dile getiren Güzel, şunları kaydetti:
''Maaş alamadığımız için kimseye faydalı olamıyoruz. Arkadaşlarımız kredilerini ödeyemiyor, ne odun ne de kömür alamıyoruz. Ben evime kömür alamadım. Ekmek alacak paramız kalmadı. Milletvekilleri özel sektör olduğu için 'biz karışmayız' diyorlar. Biz de sayın Başbakan'a gidip maaş bordrolarımızı mı fırlatalım- Burada 600 kişi çalışıyor. 600 kişinin çalışması Sivas ekonomisine katkı demektir. Biz fabrikamızın bacasının tütmesini istiyoruz.''




POLİSTEN BİBER GAZI İLE MÜDAHALE

Polis ekipleri, bir süre sonra gruptakilere dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Gruptan bazı kişilerin direnmesi üzerine arbede çıktı. Polisin biber gazıyla müdahalesi sırasında gazdan etkilenen 3 kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada halay çeken işçilere destek vermek için meydana gelen bir grup üniversite öğrencisi ile polis arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan bu gerginlik sonucu çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazı ile müdahale etti. Gazdan etkilenen bazı üniversite öğrencileri ile işçilerin bir kısmı baygınlık geçirdi. Öğrenciler ve işçiler getirilen limonlar ile yüzlerini ve gözlerine yıkadı. Fenalık geçiren bazı üniversite öğrencileri ve işçiler olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansları ile hastaneye götürüldü. Sıkılan biber gazından bazı polis memurlarının da etkilendiği görüldü. Polis ile işçiler arasında yaşanan gerginlik olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Mergen’in araya girmesi ile yatıştı.
SÖZ ALINCA DAĞILDILAR
Vali vekili Veysel Çiftçi ile ikinci kez görüşerek işçilerin yanına gelen işçi temsilcisi Mahmut Kuzucu, "Valimiz şirketimiz genel müdürü ile görüştü. İçerde olan ekim ve kasım maaşlarımızın tamamen ödeneceği sözünü aldı. Bundan sonrada maaşlarımızın sıkıntısız bir şekilde ödeneceği teminatını verdi. Fabrikadan gelen faksı arkadaşlarımız ile paylaştık. Bunun üzerine burada yapmış olduğumuz eylem sona ermiştir" dedi.
Yaklaşık 4 saat meydanda bekleyen işçiler bu haberin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Hiç yorum yok: