5 Aralık 2012 Çarşamba

Belediye Başkanı’ndan gözaltındakilere destek.


AKP iktidarının zulmü altında 1 yıldır kıvranan MHP’li Balıkesir Belediyesi’nin Başkanı İsmail Ok, cuma günü operasyonla gözaltına alınan ve Emniyet’teki sorgularının ardından adliyeye götürülen 22 arkadaşına alkışlarla destek verdi: Sizlerle gurur duyuyorum, sizlere güveniyorum.


Belediye Başkanı’ndan gözaltındakilere destek
MHP’li Belediye Başkanı Ok, adliyeye götürülen 22 zanlıya, “Sizinle gurur duyuyorum. Size güveniyorum” diyerek alkışlı destek verdi.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, MHP’li Balıkesir Belediyesi’ne yönelik soruşturması kapsamında geçen cuma günü düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, sabah saatlerinde sağlık kontrolü için Balıkesir Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Aralarında iki belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyesi ve MHP Merkez İlçe Başkanı’nın da bulunuğu zanlılar öğle saatlerinde Balıkesir Adliyesi’ne çıkarıldı. Belediye Başkan yardımcıları Yusuf Özenç ve Tuna Aktürk’ün de aralarında bulunduğu zanlılar 2 otobüsle götürüldü. Adliye çevresinde polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekti. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, belediye çalışanları ve zanlıların yakınlarından oluşan 100 kişilik grup ise destek için adliye bahçesine geldi. Grup, şüphelilerin adliyeye sevki sırasında alkış tuttu. Bu sırada Başkan Ok, şüphelilere seslenerek, “Sizinle gurur duyuyorum. Size güveniyorum” diyerek alkışla destek verdi.

Milletvekillerinden tepki
Bu arada, gözaltına alınanlara destek veren MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MHP’li belediyelerin müfettiş ve diğer yollarla psikolojik baskı altına alınmak istendiğini söyledi. Bulut, “Balıkesir Belediyesi MHP’ye geçtikten sonra sürekli müfettişler vardı. Böyle olunca bir insanın morali bozulur. Biri sizi gözetliyor gibi” dedi. Öte yandan Belediye Başkanı İsmail Ok’u ziyaret eden MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da Balıkesir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyona ilişkin, “Biz sayın belediye başkanımıza da, arkadaşlarına da sonuna kadar güveniyoruz” dedi. Büyükataman, 29 Mart 2009 mahalli idareler seçimlerinden günümüze kadar MHP’li belediyelere sürekli siyasi baskıların yapıldığını iddia etti.

Hiç yorum yok: