1 Aralık 2012 Cumartesi

Bedelli Paralari Nereye Gitti? Ulasmasi Gereken Yerlere Ulastimi?

İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, bedelli askerlikten ne kadar para toplandığı ve toplanan paraların nereye harcandığı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde şehit yakınları, gaziler, özürlüler, muhtaç erbaş ve er aileleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup vazife malulleri ile emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malullerine yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin finansmanında kullanılmasının hüküm altına alındığını” hatırlatarak
şu soruları sordu
1- 1111 sayılı Askerlik Kanunda yapılan düzenleme neticesinde, Kanun ile belirlenen bedeli gerek defaten, gerekse yarısını başvuru tarihinde diğer yarısını başvuru tarihinden itibaren altı ay içinde ödeyen yükümlülerden ne kadar para toplanmıştır?
2- Toplanan paraların kullanım usul ve esaslarını belirleyecek olan Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmış mıdır? Yayınlanmamış ise ne zaman yayınlamayı düşünmektesiniz?
3- Yükümlülerden Kanun kapsamında toplanan paraların ne kadarı şehit yakınlarının, ne kadarı gazilerin, ne kadarı özürlülerin, ne kadarı erbaş ve er ailelerinin, ne kadarı vazife malullerinin sosyal hizmet ve yardımları için harcanmıştır?

Hiç yorum yok: