6 Aralık 2012 Perşembe

Bakan Yıldız'ın uçağına Bağdat'a iniş izni verilmemesi olayının perde arkası ortaya çıktı.


Bakan Yıldız'ın uçağına o izin vermemiş!
Bakan Yıldız'ın uçağına Bağdat'a iniş izni verilmemesi olayının perde arkası ortaya çıktı.



Irak meclisindeki Kürdistan Listesi'nin Grup Başkanı Yardımcısı Muhsin Sadun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 'ın önceki gün Erbil'e gitmek üzere havalanan uçağına uçuş izni verilmemesi için, Irak Dışişleri'nin izin çıkarmış olmasına rağmen Başbakan Nuri el-Maliki 'nin son anda müdahale ettiğini söyledi.

Sadun, "Irak Dışişleri Bakanlığı, Bakan Taner Yıldız'ın Erbil'deki Petrol ve Gaz Konferansı'na katılmak için yapacağı ziyarete onay vermişti. Aynı şekilde Bakanlık, sivil havacılık idaresine, Yıldız'ın uçağının Irak hava sahasına girmesine ve Erbil'e inmesine izin vermesini bildirmişti. Ancak Maliki son anda müdahale etti ve Yıldız'ın Erbil ziyaretini engelledi" dedi.


Sadun, konuyla ilgili bilgileri Irak makamlarından doğrulattığını kaydetti.

Irak Başbakanı'nın tutumunun bir süredir anlaşmazlık yaşadığı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) mi yoksa Türkiye'ye mi yönelik olduğu sorusuna Sadun, "Maliki'nin tavrı yersiz bir davranış. Gelişmemize bu şekilde engel olamaz. Aslında (IKBY) bölgenin gelişmesi bütün Irak'ın gelişmesidir" yanıtını verdi. Sadun, "Irak'ın şu an için ihtiyaç duyduğu şey Türkiye ile sağlam ilişkiler kurmaktır. Irak'ın Türkiye'ye, Türkiye'nin Irak'a olduğundan daha fazla ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

Irak Türkmen Demokratik Hareketi Başkanı Kahri Altıparmak da, Bakan Taner Yıldız'ın uçağına uçuş izni verilmemesi konusunda, "Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir devletin bölgede saygı duyulan bakanının uçağının Irak topraklarına inişine izin verilmemesi diplomatik kurallara aykırıdır" değerlendirmesinde bulundu.AA

Hiç yorum yok: