21 Aralık 2012 Cuma

Arınç’a cinsel tacizden suç duyurusu...


Başbakan Yardımcısı Arınç hakkında suç duyurusunda bulunan CHP’li Nazlıaka, “Bu tüm kadınların artık yeter çığlığıdır” dedi

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan “vajina” tartışması adliyeye taşındı. Nazlıaka, Arınç hakkında, “cinsel taciz, hakaret ve halkın bir kesimini cinsiyeti nedeniyle aşağılamak” suçlarından 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması istemiyle suç duyurusunda bulundu

Nazlıaka, dün beraberinde CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekilleri Nur Serter ve Binnaz Toprak, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve çok sayıda kadın örgütü üyesi ile birlikte Ankara Adliyesi’ne geldi.
Burada bir basın açıklaması yapan Nazlıaka, daha sonra Arınç hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi. Nazlıaka’nın avukatı Hülya Gülbahar tarafından hazırlanan suç duyurusu dilekçesinde, özetle şu görüşlere yer verildi:



‘Namussuz kadın damgası’

“Arınç, ‘bana bakılıyor’, ‘ben mahçup bir insanım’, ‘her defasında bana bakabilir’ gibi sözlerle Nazlıaka’nın kendisini ‘bir erkek olarak cinsel anlamda’ beğendigi için baktığını ısrarla ve tekrar iddia etmektedir. Bu gerçek dışı iddia açık bir hakarettir. Kendisi ile (ve kendisi istemedigi halde) ‘flört ediyormuş’ havası yaratmaya çalışarak kişilik haklarına ağır bir saldırıda bulunmuştur. ‘Evli ve çocuklu kadın olduğu halde... vurgularıyla da, kamuoyu önünde, uluorta erkeklerle flört eden, meclis kürsüsünde bile cinsellik düşünen, ‘iffetsiz’, ‘namussuz’ bir kadın olarak damgalanmaya çalışılmıştır.


Arınç, Vajina kelimesini kişiselleştirip, Nazlıaka’ya atfederek bir kez daha hakaret etmiş ve onu aşağılamaya çalışmıştır... Kadını cinselliğe ve cinsel organa indirgeyen ve kadın cinsel organının tek işlevinin de cinsellik olduğunu ve bunun da utanılacak, gizlenecek, kimseyle konuşulmayacak bir ayıp olduğunu iddia eden ayrımcı bir yaklaşımdır.

‘Cinsel taciz var’

Meclis içindeki ve dışındaki, kamuoyu önünde söylenen tüm sözler ve tavırlar, açık bir psikolojik şiddettir. Arınç, bir silsile şeklinde, süreklilik arz edecek boyutta Nazlıaka’yı kadınlığı üzerinden aşağılamaya çalışmış, küçük düşürücü sözler sarfederek hakaretlerde bulunmuş, psikolojik ve sözlü siddet uygulamıştır. Bunu yaparken, Nazlıaka’nın bir demecini çarpıtıp, Nazlıaka’nın cinsel organına atıflarda bulunarak ‘utanç duyulacak kadın’ imajı yaratmaya çalışmıştır.”

Hiç yorum yok: