12 Aralık 2012 Çarşamba

Alin Size acilim! Akp nin acilim ortagi iyice azitti...


Vatan Hainlerine Uzulmeyince!
Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın annesinin öldüğü haberi geldi. Vekillerin Vural'a taziyede bulunmasına BDP'li Sakık, "Bize neden aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz; ayıptır, günahtır" diyerek tepki gösterdi.


TBMM Genel Kurulu'nda 2013 yılı bütçelerine ilişkin görüşmeler sürüyor. Sık sık gergin anlara sahne olan kurulda en son 'taziye' tartışması yaşandı.
Görüşmeler sürerken yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın annesinin vefat ettiğini'' söyledi.
Vefat haberi üzerine birleşimi yöneten Başkanvekili Mehmet Sağlam ve grup başkanvekilleri, Vural'a ve MHP Grubu'na baş sağlığı diledi.
Yaklaşık 3 ay önce oğlunu kaybeden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, bu tür konularda 'kendilerine aynı hassasiyetin gösterilmemesi nedeniyle tepki gösterdi.
'Bu tür acıları paylaşmak çok insani, ama siz benim yaramı deştiniz. Ben sizden bir parçayım. Biz yakınlarımızı kaybettiğimizde aynı hassasiyeti niçin göstermiyorsunuz Kürtlerden niye esirgiyorsunuz bunu. Ayıptır, günahtır'' dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın kendisine laf atması üzerine Sakık, ''Bunu siz yapıyorsunuz. Sen yapıyorsun. İnsanlıktan pay almamışsın, edepsiz. Başbakan insan gibi davranıyor, ya sen Terbiyesiz sensin'' diyerek bağırdı. Bu sırada BDP ve MHP'li bazı milletvekilleri Sakık'ı dışarıya çıkardı.


'ULUDERE KÜRTLERİN KUDÜSÜ OLACAK'

Kurulda öncesinde de tansiyon yüksekti. Sırrı Sakık, Cumhurbaşkanı'nın Sivas olaylarında olduğu gibi Uludere'de de DDK'yı görevlendirmesi gerektiğini söyledi.
Sakık, ''Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen Uludere ile ilgili DDK'yı görevlendirin. Çünkü Uludere'nin yaraları sarılmadığı sürece Kürtlerin Kudüs'ü Uludere olacaktır''ifadesini kullandı. Uludere'nin yaralarını sarmanın herkesin görevi olduğunu belirten Sakık, ''Uludere'de evlerinin mezara, mezarlarının eve dönüştüğünü'' kaydetti.
KAĞIDI YIRTTI

Anayasa Mahkemesi'nde, Sayıştay'da, Danıştay'da ve müsteşarlıklarda Kürt ve Alevi muhalif üye bulunmadığını öne süren Sakık, konuyla ilgili araştırmayı yaptığı belgeyi kürsüde yırttı.
Sakık, ''1994'teki devletin ret ve inkar politikaları neyse, bugün bir bütün olarak devam ediyor'' ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok: