22 Aralık 2012 Cumartesi

Alevi köyüne saldırı: 130 ölü.

Suriye'de Alevi köyüne düzenlenen saldırıda 130 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Suriyeli insan hakları örgütleri, Hama kenti yakınlarındaki 'Akrab' köyüne saldırı düzenlendiğini duyurdu. Alevilerin yaşadığı köyde 130 kişinin öldüğü iddia edildi. Saldırıyı kimin düzenlediği henüz belli değil.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) katliamın Beşar Esad yönetimine bağlı güçler tarafından gerçekleştirildiğini savundu. SRGC'den yapılan açıklamada, '6 bin nüfuslu köyde 2000 kadar Nusayri'nin yaşadığı, yönetime bağlı birlikler ve Şebbiha milislerinin baskınında sığınaklarda bulunan çoğunluğu Nusayrilerden oluşan 130 kişinin infaz edildiği' öne sürüldü. Hastaneye kaldırılan yaralı köylüleri taşıyan araçların da Şam yönetimine bağlı güçlerce hedef alındığı iddia edildi. Olayla ilgili Suriye yönetiminden bir açıklama yapılmadı. 

AKRAB Köyü'ne yönelik saldırı, Suriye'de 1 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalarda Alevi azınlığa yönelik en kanlısı olarak kayıtlara geçti.




ŞİDDETİN BAŞKENTİ HALEP

SURİYELİ muhaliflerin Şeyh Süleyman Askeri Üssü'ne düzenlediği saldırıda en az 35 asker öldü. Suriyeli isyancılar iki gün önce ağır çatışmaların odak noktası haline gelen Halep'in kuzeyini ele geçirdi.

El Nusra KARA LİSTEDE

SURİYE'deki muhalif gruplar arasında El Kaide'ye yakınlığıyla dikkat çeken El Nusra Cephesi ABD tarafından 'terörist örgütler listesi'ne alındı. Esad yönetimi veya muhalifler için değil cihat için savaştıklarını dile getiren El Nusra militanlarının sayısının bini bulmadığı, ancak etkili silahlara ve geniş mali kaynaklara sahip olduğu iddia ediliyor. Örgütün merkezi ise şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep'e çok yakın bir noktada bulunuyor. Şam ve Halep'te Esad güçlerine karşı çok sayıda eylem düzenleyen El Nusra Cephesi'nin komutanı ağustos ayında Türkiye'den yardım aldıklarını iddia etmişti.

Hiç yorum yok: