21 Aralık 2012 Cuma

Türk çocuğundan ABD askeri!

6 yıl önce çıkardığı yasayla ordusuna Meksikalı, Koreli İspanyol asker alan ABD, şimdilerde tercihini Türklerden yana kullanıyor. Özellikle Afganistan ve Irak gibi yerlere gönderilen ve 9 yıl 11 aylık sözleşme imzalanan gençlere 5.500 dolar maaş ve ABD’de yaşamaları için kart veriliyor
İşte o sahipsiz gençlerden biri...
Nurettin M. 24 yaşında. Askerliğini komando olarak Uludere’de yapmış. Onlarca sıcak çatışmaya katılmış. Birçok arkadaşı şehit düşmüş. En az 10 kez pusudan kurtulmuş. Baba ocağına döndüğünde yüzlerce iş başvurusundan sonuç alamamış. Babadan harçlık almak psikolojisini daha da bozmuş.

Türk çocuğundan ABD askeri!
İşsizlik bunalımı askerde yaşadıklarını bile unutturmuş. Emekli babadan aldığı harçlık, gururunu incitmeye başladığında bir çocukluk arkadaşı dünyasını değiştirmiş. Arkadaşı ABD ordusunda askerlik yaptığını anlatmış ve aynı işi de kendisine önermiş. Türk çocuğu nasıl ABD askeri olur ki? Bal gibi oluyor.
“Tanrı Amerika’yı kutsasın!”
Nurettin M. şimdi Afganistan’da ABD askeri. Morali iyi. Çünkü her ay ailesine 5 bin dolar yolluyor. Taliban saldırılarına karşı ‘siper’ olarak görev yapıyor. Ölmezse 8 yıl sonra Green Card kazanacak. Ülkesinde bulamadığı işi ve huzuru ABD’de sağ elini kalbinin üzerine götürüp “Tanrı Amerika’yı kutsasın” diyerek bulacak!

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=77661

Hiç yorum yok: