22 Aralık 2012 Cumartesi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e kapılar açıldı..

CHP ile Sarıgül flötünde sona doğru.. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e kapılar açıldı.. 


Ermeni Patrikhanesi Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan'dan, cemaate yaptığı hizmetlerden dolayı özel hizmet madalyası aldiktan sonra, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'un CHP ye gecmesine kesin gozuyle bakiliyordu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Sarıgül ya da başka arkadaşlarımız partimize katılmak isterlerse CHP’nin kucağı hepsini alacak kadar geniştir” dedi.
CHP’li belediyeler üzerinde saldırı söz konusu olduğunu iddia eden CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “AKP’li belediyelere yapılmayan her şey muhalefetteki belediyelere yapılmakta. Özellikle CHP’li belediyeler üzerinde ciddi bir saldırı söz konusu. Bizim belediye başkanlarımızın neredeyse tamamının cep telefonları dinlenmekte. Belediye başkanının halka hizmet etmekten başka hiçbir niyeti yok” diye konuştu.



CHP’li belediyelerin veremeyeceği hiçbir hesap olmadığını söyleyen Salıcı şöyle konuştu;

“Bizim belediyelerimizin hiçbirinin veremeyeceği hesap yoktur. Eğer elinizde bir bilgi belge varsa, bizim zaten yargıdan kaçmak, hukuksuz yollara yönelmek gibi bir anlayışımız ve yaklaşımımız hiçbir zaman olmadı. Varsa elinizde bir bilgi belge getirin açıklayın. Bizde gerekeni yapalım. Ama elinizde bilgi belge olmadan, belediyelere ve belediye başkanlarımıza, bazen şahsına bazen temsil ettiği kuruma karşı yapacağınız saldırıların tamamı karşısında CHP örgütünü ve partilileri bulacaksınız. Bizi müfettişlerle, siyasi saldırılarla püskürtemezsiniz. Bunun karşısında CHP’lileri bir bütün olarak göreceksiniz.”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen Mustafa Sarıgül ile ilgili de konuştu. CHP’ye önümüzdeki süreçte güç verecek, kadroları güçlendirecek, partinin daha fazla oy almasını sağlayacak, şaibesi olmayan herkesin CHP’ye katılmasından mutluluk duyduklarını belirten Salıcı, “Yerel seçimlere bir buçuk yıllık zaman var. Bu kadar uzun bir zaman öncesinde özellikle bir kişinin ya da birkaç kişinin adını telaffuz etmek aslında o arkadaşlarımızın da önümüzdeki dönemde yapacakları siyasi çalışmaya büyük bir hizmette bulunmaz. Onun için Sarıgül ya da başka arkadaşlarımız CHP’ye katılmak isterlerse partinin kucağı hepsini alacak kadar geniştir. Belediye başkanlığı seçimlerinde ortada isimlerin olması doğaldır. Parti içinde demokratik bir yarıştır bu. Dolayısıyla arkadaşlarımızın aday olmasında ya da aday adaylığı konusunda açıklama yapmaları konusunda biz hiçbir mahsur görmüyoruz. Önemli olan ipi göğüsleyebileceğini düşündüğümüz kişiyi adaylaştırmaktır. Kazanacağını düşündüğümüz kişiler adaylaştırılmalıdır. Bu seçimlerde duygusal davranmaya kimsenin hakkı yok. Bu seçimler 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının yolunu açacak seçimler olacak” dedi.

Hiç yorum yok: