18 Aralık 2012 Salı

Sedat Peker'den altın tespih!


Sedat Peker'den AKP İzmir İl yöneticisine altın tespih hediye Ettimi?

AKP'nin mali ve idari işlerden sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, silahlı çete lideri Sedat Peker’i cezaevinde ziyaret ederek, Peker'in altın tespih hediyesini kabul etti.

AKP'nin mali ve idari işlerden sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un, silahlı terör örgütü kurma suçuyla yargılanan Sedat Peker’i cezaevinde ziyaret ettiği ve Peker’in Ahmet Kurtuluş’a altın tespih hediye ettiği öğrenildi.
Yurt gazetesinden Seher Deniz'in haberine göre, basında Sedat Peker’in kasası olduğuna yönelik haberler çıkan Mithat Ekşi’nin de il başkanlığı binasına sık sık girip çıktığı ileri sürüldü.
Sedat Peker’i cezaevinde ziyaret ettiği söylentilerinin doğru olmadığını dile getiren AKP Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, “Sedat Peker benim hemşerim olur. İkimiz de Sakaryalıyız. Aynı mahallede büyüdük, kendisini tanırım ama cezaevinde ziyaret etmedim” diye konuştu. Peker’le ilişkisi olduğu söylenen Mithat Ekşi’yi ise tanımadığını söyledi.
Öte yandan 2011 yılında Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ihalesini alan Burkay İnşaat'ın ise Ahmet Kurtuluş’a ait olduğu iddia ediliyor. Önce şirketle hiçbir ilişkisi olmadığını ifade eden Kurtuluş, daha sonra bu firma ile geçmiş yıllarda çalıştığını kabul etti. Firma ile resmi ilişkisi olmadığını beyan eden Kurtuluş, şu şekilde konuştu: “Burkay İnşaat ile hiçbir ilişkim yoktur. Taşeronluk yaptığım için daha önce bu firmaya teklifler verdim. Geçmiş yıllarda birlikte iş yaptığım olmuştur ama firma bana ait değil.”

Hiç yorum yok: