13 Aralık 2012 Perşembe

SAYIN BOP baskani emirlerin nereye kadar...


Başbakan alkışlanacak diye törene üç bin öğrenci getirildi! 


SAYIN Erdoğan'ın yapacağı açılış törenlerine zorunlu katılım talimatları sürüyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erdoğan'ın açılışını yaptığı etkinlik kalabalık geçsin diye 3 bin 200 öğrenciyi "emirle" salona getirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na katılımı yoğun göstermek için Bakırköy ve Bahçelievler ilçelerinden toplam 3 bin 200 öğrencinin salona getirilmesini istedi.
Cumhuriyet gazetesinden Şule Köktürk'ün haberine göre, Müdür Muammer Yıldız imzalı resmi yazıda, öğrencilerin sorumlu idareci ve öğretmenleri ile birlikte açılışın yapıldığı 18.00’den bir saat önce salonda olmaları istendi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, açılıştan 2 gün önce ilçelere bir yazı göndererek açılışa öğrenci getirilmesini istedi. Yılın son büyük şampiyonasının olacağı belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi: “Söz konusu şampiyonanın açılış seremonisinde bulunmak üzere, Bakırköy ilçesine bağlı resmi ve özel okullardan 2000 (ikibin), Bahçelievler ilçesine bağlı resmi ve özel okullardan 1200 (bin ikiyüz) öğrencinin, başlarında sorumlu idareci ve öğretmenleri ile birlikte (öğrencilerin veli izin belgesi alınarak) 12 Aralık 2012 tarihinde saat 17.00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda bulundurulmaları müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.”
Velilerden tepki
Çocuğuna, Başbakan’ın yapacağı bir açılışa katılma zorunluluğu getirilmesine tepki gösteren bir veli, “Çocuklarımız Tayyip Erdoğan’ın askerleri mi, o isteyince açılışa katılacak. Açılışta çocuk istiyorsa kendi çocuklarını ve torunlarını getirsin” dedi. Bir başka veli ise “Bu karda kışta çocukları istemedikleri bir yere süreklemenin yanlışlığını anlayamayacak kadar bizim çocuklarımızı düşünmeyen Başbakan’ın yaptığı açılışa katılmanın eğitimin bir parçası olmadığını anlayamayacak kadar eğitimden uzak eğitimciler bunlar” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok: