6 Aralık 2012 Perşembe

ÖSYM, kodlama hatasında davayı kaybetti.


KPSS sınavına giren bir aday, sınav heyecanıyla kitapçık numarasını yanlış kodlamıştır. Aday, sınav sonrasında düzeltme yapılması için ÖSYM'ye başvurmuş ama bu talebi reddedilmiştir. red işleminin iptali istemiyle dava açan aday, davayı kazanmıştır. Şimdi bu adayın puanı yeniden daha hesaplanacak...
Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden mezun olan aday, öğretmen kadrosuna atanabilmek için 2010 yılı KPSS sınavlarına girdi.

Ancak aday, sınavında vermiş olduğu heyecanla kitapçık numarasını yanlış kodlamış, sınav sonuçları açıklandığında eğitim bilimleri testinde 17 doğru 103 yanlış cevapla karşılaşması üzerine şok geçirmişti. ÖSYM’ye yazılı olarak başvurup yeniden inceleme talep ettiğinde kitapçık numarasını 24056638 yerine 24056683 olarak kodlaması neticesinde puan hesaplamasının yapıldığı ve kodlamanın aday tarafından doğru kodlanmasının adayın kendi sorumluluğunda olduğu cevabını aldı. Bu süre zarfınca atamalar yapıldı ve tabii ki aday bir yere yerleştirilemedi.
 Davayı açan Av. Serkan ŞAHİN davanın bir yıl sonra sonuçlandığına dikkat çekerek "Ancak bir adayın bu şekilde idarenin yanlış işlemi ve adayın puanının düzeltilmesi için yaptığı başvuruyu sırf “KODLAMA HATASI ADAYA AİTTİR” diye geri çevirerek, bir sene içerisinde yapılan atamalara başvurma hakkının elinden alınmış olması nedeniyle atanamamasını kim telafi edecek?" dedi.
Şahin, bu kararla birlikte ÖSYM’ye başvurarak puanının doğru kitapçık numarasına göre hesaplanmasını talep edeceğini belirti. ÖSYM mahkeme kararını 30 gün içerisinde uygulayarak puanını hesaplayacak.
Ancak öğretmen atamalarını ÖSYM yapmadığı için aday bu kez MEB'e başvuracak.

Hiç yorum yok: