22 Aralık 2012 Cumartesi

Memuriyette Radikal Değişiklik, Yeni Memura Kotu Haber.


Devlet memurlarının atama kriterleri değişiyor. Düzenlemeye göre, memurların ilk tayin yeri Doğu ve Güneydoğu olmayacak.


Bugüne kadar devlette yeni göreve başlayan memurları doğu ve güneydoğu bölgesinden göreve başlatan sistem değişiyor. Artık tersine bir uygulama yapılacak, kamuya ilk defa memur olarak atanacak olanlara, doğu ve güneydoğu bölgeleri kapanacak.
Sözkonusu memurlar, ilk görev yerlerine batıda başlayacaklar. Kurum ve görevlerine göre 2 - 3 yıl gibi belirlenecek süreleri doldurduktan sonra doğu bölgelerine tayin edilebilecekler. Bu değişikliğin tamamen bir anlayış değişimi olduğunu belirten kaynaklar, ilk kez ataması yapılan yeni memurların önce işi öğrenip yetişmesini, ardından bu bölgelerde mesleğine devam etmesinin doğru olduğunu, değişikliğin de bu tespitten kaynaklandığını belirttiler.
"Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik" değişikliğinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından kamuya ilk kez atanarak ilk kez memur olacakların ilk görev yerleri batı bölgeleri olacak. Devlet Personel Başkanlığı kaynakları, yönetmelik değişikliğinin hazırlandığını,Bakanlar Kurulu kararının beklendiğini söylediler.
2013'DE ATANACAK 65 BİN MEMUR BATIYA...
Vatan'a bilgi veren kaynaklar, 2013 yılında atanacağı açıklanan 79 bin memurun, üniversitelere atınacak 14 bini çıktıktan sonra geriye kalan 65 bininin, yeni yönetmelikle atanacağını kaydettiler. Buna göre devlete ilk kez atanacak 65 bin memur batıdaki illerde göreve başlayacaklar. Bunlar bulundukları kuruma ve göreve göre 2 ya da 3 yıllık sürelerini tamamladıktan sonra doğu ve güneydoğu bölgelerine tayin olacaklar.


YÖNETİCİLER İÇİN 5 YIL BATI ZORUNLU
Öte yandan doğu bölgelerine yönetici olarak atanacak memurların da benzer yöneticilik görevinde en az 5 yıl bizzat görev yapmış olmaları şartı aranacak. Bu süreyi doldurmadan doğu ve Güney Doğu bölgelerine yönetici atanmayacak.
ÖZEL YASASI OLANLAR TABİ DEĞİL
Öte yandan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan istisnai memurluklar ile aday memurlar, Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında görevli memurlar, "Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik" hükümleri tabi olmayacak. Yine üniversiteler ve emniyet mensupları için de yönetmelik hükümleri uygulanmayacak. Bu memurlar, kendi özel kanunularına göre atamaya tabi olacaklar.

Hiç yorum yok: