12 Aralık 2012 Çarşamba

Istanbul Adli Tip'in Raporu ve Odul Gibi Ceza...

Bu Nasil Rapor? Bu Nasil Adalet...

Gectigimiz gunlerde mansete tasidigimiz, Adli Tip Kurumlarinin skandallari gecip rezillige varan tespit ve kararlarini yazmistik. Belliki kimse duymamis ve bu rezilligin devam etmesinden hosnutlar.

Bu olaylardan yada hatalardan biri dunyanin baska ulkesinde olsa , sorumlular istifa eder yada hukumet tarafindan gorevden alinip yargilanirdi. Kurum bu derece rezillige bulasmis, beceriksizlikleri ayyukaya cikmissa tumuyle lagva edilip yeniden kurulmasi saglanir. Meclisteki tum vekillere ve devletin sorumlu savcilarina duyurulur. 

Istanbul Adli Tip'in Raporu ve Odul Gibi Ceza...

Zonguldak'ta, kendisinden küçük bir kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile 15 yıl hapis istemi ile yargılanan Ümit A.'ya ödül gibi 'ceza' verildi. Mahkemenin kararında, tacize uğrayan kızın kemik yaşının 16 olarak belirlenmesi etkili oldu.

Zonguldak'ta 23 yaşındaki Ümit A., 'küçük yaşta çocuğun cinsel istismarı' suçundan 15 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada, küçük kızın kemik yaşının 16 olarak belirlenmesi üzerine tahliye edildi ve 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Böylelikle Ümit A, cezaevinde hiç yatmayacak!

BEDEN VE RUH SAĞLIĞI BOZULDU RAPORU VAR

Olay, 2009'da meydana geldi. Evli olan Ümit A., iddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptığı A.C.'yi arkadaşının evine davet etti. Ümit A., eşinden boşanıp evleneceğini söylediği A.C. ile ilişkiye girdi. A.C., olaydan 1 hafta sonra jandarmaya giderek şikayetçi oldu. A.C.'nin, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki muayenesinde olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulduğu belirtilirken, Ümit A. ise tutuklandı.

KEMİK YAŞI 16

Sanık hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. A.C., daha önceki duruşmada verdiği ifadesinde, "Ümit ile arkadaşımın evine giderken tanıştık. Daha sonra arkadaşlığımız ilerledi. Evdeyken kapıyı kilitledi. Cinsel ilişkiye girdik" dedi. Nüfus kaydında 14 yaşında olan A.C.'nin, İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesinde ise olay tarihinde kemik yaşının 16 olduğu belirlendi. Suçlamayı kabul etmeyen Ümit A., bunun üzerine tahliye edildi.

ŞİKAYETİM DEVAM ETSİN DESEM DE BİR SONUCA VARILMIYOR!

Bugünkü karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Ümit A. katılmazken, A.C. ve avukatlar hazır bulundu. Karar öncesi hakimin söz verdiği A.C., "'Şikayetim devam etsin' desem bir sonuca varılmıyor, 'etmesin' desem yine aynı" dedi. A.C.'nin kemik yaşının 16 olarak belirlenmesiyle suç vasfının değiştiğini ve sanığın eyleminin, 'reşit olmayan mağdure ile cinsel ilişki' suçunu oluşturduğuna hükmeden mahkeme heyeti, duruşmalardaki iyi halini de dikkate alarak Ümit A.'ya 5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.
........
Gectigimiz hafta da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski Ruhsat Denetim Müdürü, yanında çalışan kadını taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Hiç yorum yok: