22 Aralık 2012 Cumartesi

Gezmiş ve Eren'e iade-i itibar!

1960 darbesi sonrası idam edilen eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in idam kararının kaldırılması talebiyle başlayan süreç sürerken, CHP’nin Deniz Gezmiş’e de iade-i itibar önerisine, Meclis Darbe Alt Komisyonu Başkanı AKP’li Enver Yılmaz’dan sıcak mesaj geldi. 


NTV’nin yayınında soruları yanıtlayan Yılmaz, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun aksine, Gezmiş ve arkadaşlarına iade-i itibar talebi hakkında olumlu mesajlar verdi. Adnan Menderes’e 90’da iade-i itibar sağlandığını hatırlatan Yılmaz, asıl yapılması gerekenin Menderes’in yeniden yargılanması olduğunu söyledi. CHP’nin Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına itibar iadesi talebi hatırlatılan Yılmaz, “Böyle bir talep gelirse memnuniyet duyarız” dedi. Yılmaz, sadece Gezmiş, Eren değil, benzer şekilde idamla yargılanmaları şüpheli olanlarla aynı durumdaki müebbet ağır cezaları da yargılamanın yenilenmesi yoluyla yeniden ele alınabileceğini vurguladı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Deniz Gezmiş ile Menderes’i karşılaştırırken “Aynı şey değil. Suçlamalar, adam kaçırmalar, elçi kaçırmalar, belli yerleri yakmalar, banka soymalar” demişti.

http://www.gazetesonhavadis.com/haber/guncel/gezmis-ve-erene-iade-i-itibar/931.html

Hiç yorum yok: