7 Aralık 2012 Cuma

Bakan Çelik'e göre Türkiye Kandil'i bitiremez. Bu adamlar konusmadan once dusunmuyorlar mi?!!!


Bu açıklama AK Parti Başbakan Yardımcısı Ömer Çelik'ten gelince haliyle şaşkınlık yarattı. Çelik'e göre Türkiye Kandil'i bitiremez. Başbakan Yardımcısı aynen şöyle dedi; "Kandil'i sadece Türkiye'nin askeri imkanlarıyla değil, ABD'nin, Çin'in, Rusya'nın imkanlarını da koysanız yok edemezsiniz".


PKK'NIN AMACI TÜRKİYE'NİN DIŞ SİYASETİNİ VURMAK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, PKK'nın kendini okuyamadığını söyledi. Çelik, "Çözüm istenildiğine dair konuşmaların ardından bir saldırı geldi. Bırakın Türkiye'yi okumayı, dağdaki ortamlarını bile okuyamıyorlar" dedi. PKK içindeki grupları güvercin-şahin diye ayırmanın doğru olmadığını söyleyen Çelik, "PKK'nın gerçekten demokrasi mücadelesi verdiğini sanıyorlar. Sanki Kandil'deki odak bu işlerden uzak duruyor, Suriyeli Bahoz Erdal kendi başına harket ediyor. Bu böyle değil. Kandil'deki merkez kendi politikasını yürütüyor. PKK amacı, Türkiye'nin iç siyasetinden ziyade dış siyasetini vurmak yönendedir" diye konuştu. Çelik ayrıca devlet içinde PKK unsunlarını kullanan çeteleşmiş unsurların varlığınıın da altını çizdi.
PKK'nın güvendiğinin Esad ve Suriye olduğunu kaydeden Ömer Çelik, örgütün gücünü Esad'ın işlerini görmek üzere sunduğunu da vurguladı. Çelik, "Ancak Suriye içindeki Kürtler örgütle yanaşık düzen kurmadılar. PKK'nın manevra sahası Esad'ın ömrü ile sınırlı hale geldi" dedi.
ORADAKİ DEHLİZLER
Kandil'e girilmesi gerektiğine yönelik yorumları da değerlendiren Çelik, “Tabii ki bütün bir terörist kadroyu yok etmek istersiniz. Kandil'i sadece Türkiye'nin askeri imkanlarıyla değil, ABD'nin, Çin'in, Rusya'nın imkanlarını da koysanız yok edemezsiniz. Oradaki dehlizler, onların bir senelik saklanmalarına yeter. Önemli olan Kandil'e ulaşım yollarını kapamanız. PKK meselesi sadece Türkiye'nin meselesi değil. Değişik dönemlerde değişik hedefler için kullanılan bir örgüt. Farklı yerlerden beslenebilen bir örgüt” şeklinde konuştu.




UÇAĞIN DÜŞÜRÜLMESİ
Suriye tarafından düşürülen Türk uçağıyla ilgili olarak bilgi veren Çelik, olayı Başbakanla birlikte yurtdışı dönüşünde duyduklarını söyledi. Çelik şunları söyledi: "Uçakta haber geldi. Olası senaryo hesapları yapıyorsunuz. Kriz yönetimi hazırlıyorsunuz. Başbakan, havalimanından başlayarak krizi yönetmeye başladı. Olay netleştirildi. Güvenlik zirvesi düzenlendi. Enkaz nerede, pilotlar nerede sorularına yanıt arandı. Neler yapılacağı hesaplandı. Askeri, diplomatik, siyasi tedbirler sıralandı. Ortaya çıkan tablo, uçağımız kasten ve hasmane düşürüldüğü yönündeydi. Uçak uluslararası sularda düşürülmüştü. Uçak orada ne arıyor deniliyor. Uçak keşif uçağı, silahı yok, kimlik sistemi açık. Niçin alçaktan uçuyor deniliyor. 5 dakika Suriye hava sahası ihlali var. Bunlar normaldir. Uçağımıza hiçbir şekilde uyarıda bulunulmadı, radar kilitlemesi yapılmadı, Suriye uçakları kaldırılmadı... Suriye bizim toprağımızı son dönemde ihlal etmiştir. Uçağın 11.56'da düşürüldüğünü sanıyoruz. Uçak laser ya da ısı güdülü füze ile vuruldu. Bölgede çok sayıda radar var. Bunları karşılaştıralım dedik. Ancak bu yapılmadı."

"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"
Türk uçaklarının bölgedeki uçuşlarlarına devam edeceğini söyeyen Çelik, "Hiçbir şekilde geri adım atılmayacak. Savaşı asla düşünmüyoruz. Savaş Türkiye'nin gündeminde, aklında yoktur. Sessiz kalma ile savaş seçeneği arasında binlerce seçenek var. Ancak Esad rejimi eninde sonunda bunun bedelini ödeyecek. Bunun karşılıksız bırakılması diye bir şey sözkonusu değildir. Uçağımızın vurulduğu tarih, Esad rejiminin tepetaklat gitmesinin başlangıcı olacaktır" dedi.

"MİSİLLEME BİZİM ZAMANLAMA VE YÖNTEMİMİZLE OLACAK"
Uçağın vurulmasının ardından misilleme yapılıp yapılamayacağı konusunda görüşü sorulan Çelik, "Bu tür misillemeleri İsrail yapıyor ama onlar bölgede nefret edilen bir devlet konumunda. Arap milliyetçiliği tezi anti Osmancılık olarak algılanmıştır. Böyle bir misilleme yapmış olsak, bu şekilde bilinçaltını kışkırtan, Esad'ın işine gelecek bir şey yapmış olurduk. Suriye, Türkiye fevri bir tepki versin, İran ve Rusya da Esad rejiminin arkasında dursun istiyor. Asıl bizim soğukkanlı davranışımızdan korksunlar. Bedelini azlasıyla ödeyecekler. Ama bu onların istediği zamanlama ve yöntemlerle olmayacaktır" dedi.

Hiç yorum yok: