5 Aralık 2012 Çarşamba

Abdullah Gül, Eyalet yasası adi verilen Ihanet yasasini oayladi...


Otoriterlerin ”bu yasa açıkça üniter devletin, milli devletin altı oyulmakta, başkanlık sistemine yada bir diktatörlük sistemine doğru gidişin altyapı taşları döşenmektedir. Büyükşehir yasası tamamen bir bütünşehir yasasıdır, eyalet yasasıdır, ihanet yasasıdır” dedikleri yasa, Abdullah Gül tarafından onaylandı...


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,toplumun her kesiminden büyük tepki toplayan "Büyükşehir Belediye yasası ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı. Söz konusu tasarı, 12 Kasım tarihinde Meclis'ten geçerek Gül'ün onayına sunulmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "6360 sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının a bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir" denildi.


Onaylanan ve 8 Madden oluşan yasa tasarısı, başkanlık sisteminin ön hazırlığı olarak nitelendiriliyor. Zira tasarı yasalaşırsa Türkiye'de eyalet sisteminin temelleri atılmış olacak.
Tasarıda 13 ilin daha büyükşehir olması öngörülüyor. Belediyeleri kaldırılacak belde sakinleriyse Büyükşehir'e bağlı kalacak. Bu nedenle milyonlarca yurttaş daha önce kolayca ulaştığı hizmetleri yüzlerce kilometre öteden beklemek durumunda kalacak.
Yurttaşa yüklenen vergiler de iki katına çıkacak. Mevcut yerleşimin Büyükşehire bağlı olması dolayısıyla yeni vergiler de gündeme gelecek.

Hiç yorum yok: