29 Kasım 2012 Perşembe

Yok Artik Bayraktar, Bu Kadari da Fazla.


Erdoğan Bayraktar 'millet'ten teşekkür bekliyor: 'Yolsuzluğu kabul ederek çok şeffaf davrandım'


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, KC Group'un yaptığı yolsuzluğun kendisi tarafından teyit edilmesini "şeffaflık" olarak niteleyerek, ‘Milletin helal olsun bu adama demesi lazımdı” şeklinde konuştu.
Radikal'den Miray Çimen'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısında buluştu. Bayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun gündeme getirdiği KC Group’la ilgili yolsuzluk iddiasının kendisi tarafından doğrulanmasını “şeffaflık” olarak nitelendirdi. Bayraktar, “Bir yolsuzluk meselesi çıktı. Biz şeffaflığı öne çıkardık. ’Gerçekten biz orada onu görebilmeliydik’ dedik. Olmamalıydı. Bizi çok üzdü o olay” dedi.
Bayraktar, şunları söyledi:
‘Garantiye aldık’ 
“KC’nin 105 milyonluk TOKİ’nin malını vekaletname alıp da satması, hala aklıma geldiği zaman cinlerim tepeme çıkıyor. Onu biz nasıl kaçırdık. Ama sonra yakaladık onu. Yakalayınca elinde büyük bir malı vardı, o malları aldık. Teminatını yaktık. Zannediyorum 38 milyon TL’ye düştü o bedel. Onu da taksite bağladık, ödüyorlar. Kefil oldu kardeşlerinden bir tanesi. Garanti altına aldık onu.
“Bana tembih ettiler”
“Hemen çarpıtıyor, basın ve muhalefet. Türkiye şeffaflaşşın. Beni tembih de ettiler ‘Sakın bunu deme. Siyasette böyle bir şey olur mu? Bizim bunda zaafımız var, dediğin zaman seni yerden yere vururlar’ dediler. Nitekim acayip saldırdı bana herkes. Millet şimdi sözleşmesini feshediyor. 300 kişi daha dolandıracak mıydı, ne yapacaktı? Onu engelledim. “
“Millet helal olsun demeli”
“Şeffaflığın, açıklığın, hesap verilebilirliğin önemi ortaya çıkıyor. Kapalı toplum olunca hep işin güzel tarafını göster, kusurlarını gösterme. Olmaz ki. Ama milletin de demesi lazımdı ‘Helal olsun bu adama. Saf saf geldi burada açıkça söyledi.’ Hiç kimse öyle demedi. Allah’ını seven vurmaya başladı bize.”

Hiç yorum yok: