24 Kasım 2012 Cumartesi

İBB'den Sevda Tepesi'ne imar izni. Islam Dunyasiyla Iyi Iliski Denince Bunlari Anlayan AKP Zihniyeti

 

Islam Dunyasiyla Iyi Iliski Denince Bunlari Anlayan AKP Zihniyeti

Bahçeli'nin İslam dünyasıyla ilişkisi yok, Araplara Imar Izni vermekte Hic Sakinca Yok...

1984 yılında Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde Suudi Arabistan Prensi Abdullah bin Abdülaziz'e satılan Kandilli'deki Sevda Tepesi için imar izni çıktı. Kral Abdullah için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girdi ve İBB de izni verdi.

İstanbul Üsküdar'da Boğaz'a hakim bir konumda yer alan Sevda Tepesi imara açılıyor. 28 yıl önce Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde Suudi Prensi Abdullah Bin Abdülaziz'e satılan Kandilli'deki 57 dönümlük arsa için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden imar izni çıktı. Kral Abdullah'ın talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girdiği ve İBB'nin gerekli onayı verdiği ve
Kral Abdullah'a ait araziye otel yapılacağı belirtiliyor.

Islam Dunyasiyla Iyi Iliski Denince Bunlari Anlayan AKP Zihniyeti.

Suudi Kral Fahd’ın tatil için İspanya Marbella’ya gitmesi ve geniş ailesi ile orada büyük harcama yapması, dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın dikkatini çekmişti. Suudi Kraliyet Ailesi’nin tatil yapabileceği bir yer olarak düşünüldü Sevda Tepesi. Yabancılara toprak satışının ilk örneğini oluşturan Sevda Tepesi, Bakanlar Kurulu kararı ve özel çıkartılan bir yasayla gerçekleşti. Suudi Prens’in teklifi üzerine 57 bin 470 metrekarelik tepeyi Kıbrıslı Mehmet Paşa’nın torunları Emine Nazlı Başar, Ahmet Nahit Dirvana, Mehmet Emin Dirvana, Mustafa Selim Dirvana, Süleyman Sadrettin Dirvana, Yusuf Cemil Şensoy, Sakibe Akyol, Osman Gündüz Delitaş, Necla Koskosoğlu, Necdet Semizoğlu, Rüştan Balkar, Ercan Balkar, Kemal Galip Balkar ve Hüseyin Balkar 27 milyon dolar gibi astronomik bir rakama sattı. Satış sırasında veliaht prense imar için de söz verildi. Ancak söz yerine getirilemeyince Suudi Kraliyet Ailesi de tatil için Sevda Tepesi’ne gelemedi. Aradan yıllar geçti. Tepenin imara açılma fikri 2006 yılında tekrar gündeme geldi. Hatta prensin araziyi satılığa çıkardığı bile söylendi. Sonunda yıllar önce verilen söz, dün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. Üsküdar, Kandilli Mahallesi’ndeki 945 ada, 12 parselde bulunan 57 bin 470 metrekarelik alanın, CHP’li üyelerin muhalefetine rağmen, turizm konaklama tesisine dönüştürülmesine izin çıkmış oldu.

Hiç yorum yok: